Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Lichaam & geest » Lichaam » Hoe ga ik een schrale huid tegen?

Hoe ga ik een schrale huid tegen?

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 2 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Komen de wintermaanden er weer aan? Dan is het belangrijk dat u uw huid net dat beetje extra aandacht geeft om een schrale huid te voorkomen. Hoe doet u dat? Lees snel verder!

Hoedoe door: Arend de Vries

Bekijk het profiel van Arend de Vries
Aantal Hoedoes: 44


Benodigdheden

 • Verzorgende crème

Stappen

 1. Gebruik een verzorgende crème

  Gebruik niet een gewone crème om uw schrale huid tegen te gaan, maar juist een crème met meer lipiden (vetten). Deze crème zorgt er namelijk voor dat de vocht- en vethuishouding in balans komt. Het vochtverlies wordt verminderd en de oliën zorgen voor een natuurlijke penetratie van de huideigen vetten. Ideaal om uw huid net dat beetje extra verzorging te geven in de wintermaanden.

 2. Zorg voor uw lippen

  Doordat de mond geen talgkliertjes heeft om voor een beschermend laagje te zorgen, reageert de huid zeer gevoelig op kou en nattigheid. U kent het vast wel wanneer de huid gaat trekken, u uw lippen met de tong vochtig maakt. Dit maakt het alleen maar erger! Het is aan te raden om vooral in de wintermaanden een verzorgende stift bij de hand te hebben en deze met regelmaat in te smeren om zo uw lippen soepel te houden.

 3. Bescherming tegen de zon

  Het maakt niet welke tijd van het jaar het is, want bescherming tegen de zon is altijd van belang. Bescherming tegen UV-straling is van belang. Het is aan te raden om te kijken voor een zonnebrandcrème met hogere beschermingsfactor. Bijvoorbeeld factor 30. Uw huid wordt hier voldoende mee beschermd, vooral in de winterzon.

Bron

Hoedoeners in de spotlight
Adine Faber-Versluis
Lid sinds: 5 april 2008
Aantal Hoedoes: 469
Cindy Kamstra
Lid sinds: 18 juni 2008
Aantal Hoedoes: 86
Susanne Biemans
Lid sinds: 14 mei 2008
Aantal Hoedoes: 9
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!