Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Lichaam & geest » Zwangerschap » Hoe word ik snel zwanger
4

Hoe word ik snel zwanger

Document acties
 • Moeilijkheidsgraad: uitdagend
Sommige vrouwen worden zwanger terwijl ze gewoon nog de pil slikken, andere proberen het al maanden of jaren en schakelen zelfs de dokter in. ‘Kinderen neem je niet, kinderen krijg je’, zei mijn oma altijd. Of we überhaupt zwanger kunnen worden is namelijk iets waar we geen zeggenschap over hebben. Gelukkig zijn er, voordat je een dokter inschakelt, ook wat huis-, tuin- en keukenmiddeltjes die je kunt uitproberen om snel zwanger te worden.

Hoedoe door: Noortje van Dorp

Bekijk het profiel van Noortje van Dorp
Aantal Hoedoes: 125


Benodigdheden

 • Gezonde levensstijl
 • Regelmatige ongedwongen seks
 • Thermometer
 • Geen stress

Stappen

 1. Heb een gezond gewicht

  Wat niet gezond is voor jou, is ook niet gezond voor je baby. Zowel over- als ondergewicht zijn niet bevorderlijk als je zwanger probeert te worden. Het is niet alleen voor jezelf belangrijk om gezond te zijn, ook voor de baby die in je buik gaat groeien zijn de juiste voedingsstoffen en vitaminen essentieel.

 2. Weet wanneer je vruchtbaar bent

  Je bent het meest vruchtbaar net voor en tijdens je eisprong. De eisprong is rond de veertiende of zestiende dag van je cyclus (bij een cyclus van respectievelijk 28 of 30 dagen). Ben je niet regelmatig ongesteld, dan kun je van dag 11 tot dag 16 van je cyclus aanhouden als je meest vruchtbare periode.
  Hoe werkt precies? Eicellen zijn maar zo’n twaalf uur houdbaar. Gelukkig blijven spermacellen veel langer in leven, zo’n 48 uur. Als je voor je eisprong seks hebt, dan kunnen de spermacellen die dan in je vagina komen de dag erna nog de eicel bevruchten.

 3. Neem je temperatuur op

  Het blijft gokken, maar er zijn trucjes om de kans dat je op het ‘juiste’ moment seks hebt te vergroten. Eén daarvan is het opnemen van je temperatuur. Neem elke ochtend als je net uit bed komt je temperatuur op en noteer dit op een blaadje. Je moet niet denken dat tijdens je ovulatie je temperatuur opeens een paar graden hoger is; dit is slechts een paar tienden van een graad. Uiteindelijk zal het voor jou glashelder zijn wanneer je ovuleert.

 4. Vrij elke twee à drie dagen

  Voor het perfecte zaad moet je seks enigszins 'gestructureerd' zijn. Vrij je elke dag, dan heeft de man onvoldoende tijd om zijn zaad te verversen. Vrij je veel minder, dan is het zaad ‘oud’. Elke twee à drie dagen seks en de sperma van de man blijft in perfecte conditie.

 5. Vrij in de missionarispositie

  De missionarispositie (het traditionele standje waarbij de vrouw op haar rug ligt en de man op haar) is het meest geschikte standje om snel zwanger te worden. Je vagina ligt naar beneden, waardoor de spermacellen makkelijker in de baarmoeder kunnen komen. Het wordt nog eens vergemakkelijkt doordat de penetratie ook dieper is dan bij andere standjes.

  Door als vrouw een orgasme te krijgen na de zaadlozing van de man, stimuleer je de spermacellen nog eens extra de goede kant op. De baarmoeder trekt zich op dat moment samen waardoor de zaadcellen in de juiste richting worden geduwd.

 6. Focus je niet te veel op het zwanger worden

  Stress, verplichte seks...het is niet bevorderlijk als je zwanger probeert te worden. Van de jonge vrouwen die een paar keer per week seks hebben, wordt 20 tot 22% binnen een maand zwanger. 34% na drie maanden, 16% na een half jaar, 14% na een jaar en 6% na twee jaar. Ontspannen seks maakt dat het zaad van de man beter is en de vagina van de vrouw vochtiger zodat het zaad zich beter kan voortbewegen.

  Diverse websites gericht op gezondheid wijzen er wel op dat als je na twee jaar intensief vrijen nog niet zwanger bent, de kansen om op een natuurlijke manier zwanger te worden erg klein zijn. Je kunt altijd een vruchtbaarheidstest bij de dokter of in het ziekenhuis laten doen.

Do's

 • Om de twee à drie dagen seks hebben. Zo blijft het zaad in perfecte conditie.
 • Foliumzuur slikken. Begin een aantal maanden voor de zwangerschap en slik het ook nog een aantal maanden door. Dit vermindert de kans op ernstige afwijkingen aan de rug of hersens van de baby.
 • Na de seks blijven liggen. Zo geef je de zaadcellen de kans om in je baarmoeder te komen.

Don'ts

 • Je blindstaren op zo snel mogelijk zwanger worden. Stress en verplichte seks kunnen juist de veroorzaker zijn van het uitblijven van een zwangerschap.
 • Medicijnen slikken zonder dit te melden aan je huisarts of verloskundige. Sommige medicijnen kunnen schadelijk zijn voor je zwangerschap.

Bron

Een artikel over onvruchtbaarheid op E-Gezondheid.be

Meer uitleg

Hoedoeners in de spotlight
Irene de Vette
Lid sinds: 19 juni 2008
Aantal Hoedoes: 78
Noortje van Dorp
Lid sinds: 9 mei 2008
Aantal Hoedoes: 125
Cindy Kamstra
Lid sinds: 18 juni 2008
Aantal Hoedoes: 86
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!