Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Lichaam & geest » Zwangerschap
Zwangerschap

4 Hoe word ik snel zwanger

Door: Noortje van Dorp

Sommige vrouwen worden zwanger terwijl ze gewoon nog de pil slikken, andere proberen het al maanden of jaren en schakelen zelfs de dokter in. ‘Kinderen neem je niet, kinderen krijg je’, zei mijn oma altijd. Of we überhaupt zwanger kunnen worden is namelijk iets waar we geen zeggenschap over hebben. Gelukkig zijn er, voordat je een dokter inschakelt, ook wat huis-, tuin- en keukenmiddeltjes die je kunt uitproberen om snel zwanger te worden.


Home » Lichaam & geest » Zwangerschap

4 Hoe weet ik dat ik zwanger ben
Hoe weet ik dat ik zwanger ben

Door: Noortje van Dorp

Je bent al een paar dagen over tijd, hebt een raar gevoel in je buik maar ben je nu zwanger, of niet? Het is zo op het oog best lastig om vast te stellen of je zwanger bent. Misschien ben je over tijd door gezondheidsproblemen? Of word je juist nog wel ongesteld terwijl je al wel zwanger bent. De allerbeste manier om te testen of je zwanger bent is vanzelfsprekend door thuis of bij de dokter een zwangerschapstest te doen. Maar soms kan je het ook al weten door de signalen die je eigen lichaam afgeeft.


Home » Lichaam & geest » Zwangerschap

Hoe bereken ik in welke week van mijn zwangerschap ik ben

Door: Erik Weijers

Een zwangerschap duurt gemiddeld 40 weken. Ook het tijdstip van de bevruchting kan geschat worden. Op die manier is de datum dat je uitgerekend bent, te bepalen. En op basis daarvan de week van je zwangerschap.


Home » Lichaam & geest » Zwangerschap

Hoe vind ik een verloskundige

Door: Erik Weijers

Van kinderwensspreekuur tot het onderzoek zes weken na de bevalling: de verloskundige begeleidt je al die tijd. Ze geeft voorlichting over zwangerschap en bevalling en houdt in de gaten of jij en je baby je goed blijven ontwikkelen. Ze heeft contact met partijen als de huisarts, het consultatiebureau en de kraamverzorgende. Bij medische problemen heeft de verloskundige contact met degenen die de zorg overnemen, bijvoorbeeld de gynaecoloog. Hoe vind je een verloskundige bij jou in de buurt?


Home » Lichaam & geest » Zwangerschap

Hoe laat ik een pretecho maken

Door: Erik Weijers

Een pretecho is een foto of filmpje van je ongeboren baby. Je krijgt de echo vaak mee op cd of dvd. De pretecho is iets anders dan de termijnecho of de 20-weken echo. De pretecho laat je namelijk maken zonder dat er een medische aanleiding is. Gewoon omdat het interessant en spannend is. Of om te weten te komen of het een jongen of een meisje is. Omdat de beelden van het babietje best duidelijk kunnen zijn, raken veel ouders door de pretecho gehecht aan hun kindje. De pretecho betaal je zelf: de kosten liggen tussen de 50 euro en tot meer dan 150 euro voor meerdere kleurenfoto's en een filmpje. De filmpjes geven een behoorlijk levensecht beeld.


Home » Lichaam & geest » Zwangerschap

4 Hoe eet ik gezond tijdens mijn zwangerschap
Hoe eet ik gezond tijdens mijn zwangerschap

Door: Adine Versluis

Tijdens je zwangerschap ben je niet alleen verantwoordelijk voor je eigen lijf, maar ook voor dat van je kindje. Je kunt niet zomaar eten en drinken wat je wilt. Sommige dingen kun je beter laten staan, terwijl je andere dingen vooral wel moet eten.


Home » Lichaam & geest » Zwangerschap

Hoe bereken ik mijn uitgerekende datum

Door: Femke

De zwangerschapstest wijst uit dat je zwanger bent. Je wilt natuurlijk gelijk weten wanneer je uitgerekend bent, helaas duurt het nog even voor je dit te horen krijgt op basis van een echo.


Home » Lichaam & geest » Zwangerschap

Hoe bereken ik mijn vruchtbare dagen?

Door: Femke

Om zwanger te worden, is het belangrijk om te weten wanneer een vrouw vruchtbaar is. Door de menstruatiecyclus te bekijken, kan je berekenen wanneer een vrouw vruchtbaar is. Twee dagen voor de ovulatie en op de dag van de ovulatie is een vrouw het meest vruchtbaar.


Home » Lichaam & geest » Zwangerschap

Hoedoeners in de spotlight
F. Nelissen
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 23
Bastienne Wentzel
Lid sinds: 9 juni 2008
Aantal Hoedoes: 59
Noortje van Dorp
Lid sinds: 9 mei 2008
Aantal Hoedoes: 125
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!