Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Mode & uiterlijk » Kleding » Hoe knoop ik mijn stropdas
4

Hoe knoop ik mijn stropdas

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 5 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe knoop ik mijn stropdas
Een stropdas knopen lijkt heel eenvoudig, maar voor veel mannen is het toch nog een flinke uitdaging. Niet omdat ze het niet kunnen, maar omdat ze gewoon niet weten hoe ze dat het mooist kunnen doen. Gelukkig verandert dat nu: met deze knoop ga je nooit de mist in!

Hoedoe door: Adine Faber-Versluis

Bekijk het profiel van Adine Faber-Versluis
Aantal Hoedoes: 469


Benodigdheden

 • Stropdas
 • Spiegel

Stappen

 1. Sla de stropdas om je nek

  Sla de stropdas om je nek en zorg ervoor dat de punten bijna op gelijke hoogte zijn. Houd de punt van het bredere deel van de stropdas iets verder naar beneden. Controleer in de spiegel of de das op de juiste manier hangt: het brede deel moet met de voorkant naar boven liggen, het smalle deel met de achterkant naar boven.

  Sla vervolgens het brede deel over het smalle deel heen. Verplaats het smalle deel naar de andere zijkant, zodat beide delen een omgekeerde V vormen.

 2. Draai de das

  Pak vervolgens het brede deel van de das en draai die om het smalle deel heen. De omgekeerde V verschijnt zo weer, maar ziet er nu iets anders uit: het brede en smalle deel zijn van plaats verwisseld en het brede deel is nu ook omgekeerd: beide delen hangen nu met de achterkant naar boven.

  Draai het brede deel nog één slag, zodat deze weer over het smalle deel heen ligt, met de voorkant naar boven.

 3. Zet de das vast

  Nu komt de lastigste stap: het vastzetten van de das. Pak het brede deel van de das vast. Terwijl je met je ene vinger of hand de halve knoop die je net gedraaid hebt, vast houdt, vouw je het brede deel van de das naar boven. Zorg ervoor dat deze onder de das terecht komt.

  Vervolgens trek je de brede punt bij je nek omhoog en probeer je deze netjes in de knoop te schuiven. Blijf steeds voorzichtig de knoop vasthouden. Zodra de brede punt aan de onderkant weer uit de knoop piept, kun je deze voorzichtig aantrekken.

 4. Positioneer je das

  Je knoop zit er nu in, maar hangt waarschijnlijk nog een beetje laag en los. Houd met je ene hand de knoop beet en trek met je andere hand aan het brede deel om de knoop tegen je boord te krijgen. Doe dit voorzichtig, want als je de das te strak trekt, is de kans groot dat je weer overnieuw kunt beginnen. Controleer even goed of je knoop (en das) ook recht zit en je bent klaar voor vertrek!

Do's

 • Probeer ook eens een andere knoop. De knoop die we hier voor hebben gedaan, is de Four-in-Hand knoop. Dit is de meest gebruikte methode om een stropdas te strikken. Wat lastiger (maar wel heel chic) is de dubbele Windsor

Don'ts

 • Knoop je stropdas nooit te strak. Dan valt deze niet mooi
 • Geef niet te snel op; eerst vraagt het strikken van je stropdas misschien wat tijd, maar na verloop van tijd doe je het steeds sneller

Bron

Eigen ervaring met het strikken van stropdassen

Meer uitleg

Hoedoeners in de spotlight
Renate Boogvrouw
Lid sinds: 11 april 2008
Aantal Hoedoes: 15
Cindy Kamstra
Lid sinds: 18 juni 2008
Aantal Hoedoes: 86
Janine Bruinooge
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 34
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!