Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Mode & uiterlijk » Uiterlijke verzorging » Haar » Hoe kan ik mijn haar mooi opsteken
4

Hoe kan ik mijn haar mooi opsteken

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 20 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe kan ik mijn haar mooi opsteken
Los haar, een staart of een knot zijn praktisch en makkelijk, maar ogen niet altijd even charmant. Soms is het leuk om eens wat extra uit te pakken. Je haar opsteken is dé manier om dat te doen. En het leuke is: dat hoeft je niet eens veel (extra) tijd te kosten.

Hoedoe door: Adine Faber-Versluis

Bekijk het profiel van Adine Faber-Versluis
Aantal Hoedoes: 469


Benodigdheden

 • Schuifspeldjes
 • Haarclipjes
 • Haarlak
 • Föhn
 • Volumemousse
 • Krultang
 • 2 spiegels

Stappen

 1. Was je haar

  Bij een mooi kapsel hoort natuurlijk schoon haar. Was je haar, gebruik alleen conditioner als je dat echt nodig hebt, en maak het daarna handdoek droog. Pak vervolgens wat mousse en knijp dit in je haar. Zorg ervoor dat er met name wat zit bij de haarwortels. Daar moet namelijk het volume vandaan komen.

 2. Zorg voor wat extra volume

  Houd vervolgens je hoofd ondersteboven en föhn meer volume in je haar. Werk weer vanuit de haarwortels, zodat daar het meeste volume ontstaat. Je haar hoeft niet kurkdroog te worden, maar wel droog genoeg om het te krullen. Nat haar is zwaar, waardoor je kapsel sneller uitzakt.

  Laat je krultang ondertussen vast goed opwarmen.

 3. Krul je haar

  Door je haar te krullen, creëer je niet alleen meer volume, maar ook een chique uitstraling. Controleer of je krultang goed warm is en verdeel je haar in verschillende secties. Die secties mogen niet te dik zijn, dan krijg je namelijk geen mooie krullen. Zet het haar dat je niet krult even vast met een clip, zodat dat niet in de weg zit.

  Als je alle secties gehad hebt, fixeer je de krullen met een beetje haarlak.

 4. Breng je haar naar achteren

  Bij een opgestoken kapsel is het volume voornamelijk aan de achterkant te vinden. Maak daarom aan de voorkant een strakke scheiding. Kijk in de spiegel wat je het beste staat; hij kan in het midden, maar ook aan één van beide zijkanten. De scheiding hoeft maar ongeveer 3 centimeter lang te zijn; de rest van je haar gaat naar achteren. Zet de twee voorplukken vast met schuifjes.

 5. Steek je haar op

  Pak vervolgens een streng haar aan de achterkant vast, draai die nog een keer in een krul en zet de streng met een schuifje of een clipje vast op de achterkant van je hoofd. Herhaal dit net zo lang tot je alle haarstrengen gehad hebt.

 6. Controleer je kapsel

  Omdat je aan de achterkant van je hoofd bezig bent, zie je niet altijd wat er gebeurt. Controleer daarom na het vastzetten van alle strengen je haar ook van achteren. Dat kun je doen door twee spiegels te pakken en één spiegel achter je hoofd te houden. Als je dan in de andere spiegel kijkt, kun je de achterkant van je hoofd zien. Bekijk of het resultaat al naar je zin is. Als dat niet het geval is, dan is het vaak een kwestie van een paar clipjes of schuifjes verzetten.

 7. Bewerk je voorste lokken

  Als je voor een strak galakapsel wilt gaan, dan kun je de voorste plukken gewoon met schuifjes vast laten zitten. Wil je liever wat meer flair, dan kun je die lokken ook nog krullen. Trek de lokken na het krullen een beetje uit elkaar, dat geeft extra volume aan je kapsel.

 8. Fixeer je kapsel

  Zit alles helemaal naar je zin? Fixeer het dan met haarlak. Wees niet te zuinig; het is de bedoeling dat het de hele avond of dag blijft zitten en dat je het niet meer bij hoeft te werken. Eventueel kun je zelfs gaan voor een glansspray, dan ziet je haar er ook nog eens extra gezond uit.

Do's

 • Heb je erg dun of fijn haar? Föhn het dan eerst goed, zodat er wat meer volume in zit
 • Heb je een feestje? Spuit dan royaal met haarlak

Don'ts

 • Gebruik niet zomaar elke haarlak, maar wees kritisch op de kwaliteit. Er zijn ook slechte lakken die witte schilfers in je haar achterlaten en dat oogt alles behalve glamoureus

Bron

o.a. een fimpje van Mascha op Girlscene
Hoedoeners in de spotlight
Noortje van Dorp
Lid sinds: 9 mei 2008
Aantal Hoedoes: 125
Lisette Kreischer & Merel van der Lande - Veggie in Pumps
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Irene Herbers
Lid sinds: 7 mei 2008
Aantal Hoedoes: 54
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!