Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Mode & uiterlijk » Uiterlijke verzorging » Haar » Hoe verf ik mijn haar mooi blond

Hoe verf ik mijn haar mooi blond

Document acties
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe verf ik mijn haar mooi blond
Mannen zouden vaker op blonde vrouwen vallen, blondjes zouden meer lol hebben en blond haar schijnt geassocieerd te worden met jeugdigheid en eerlijkheid. Er zijn heel veel redenen te bedenken om je haar te blonderen. Maar misschien is de simpelste reden wel de meest voor de hand liggende: je vindt het gewoon mooi, zo’n blonde haardos. Natuurlijk moet het dan wel goed gebeuren, want op groen uitgeslagen haar zit je niet te wachten. Het beste advies is dan ook om je haar door de kapper te laten blonderen, maar je kunt het ook zelf doen. Tenminste, als je deze tips opvolgt.

Hoedoe door: Cindy Kamstra

Bekijk het profiel van Cindy Kamstra
Aantal Hoedoes: 86


Benodigdheden

 • Pakje blondeermiddel
 • Oude kleren
 • Oude handdoeken
 • Verzorgingsproducten voor gekleurd/geblondeerd haar
 • Kookwekker of andere timer
 • Spiegel
 • Daglicht
 • Fikse dosis lef, zeker als je van nature donker haar hebt

Stappen

 1. Weet waar je aan begint

  Is het de eerste keer dat je blond haar wilt, denk er dan voordat je naar de drogist rent nog even goed over na of je dit echt wel zelf wilt doen. Blondeerverf bevat namelijk waterstofperoxide en dat kan je haar flink beschadigen. Bovendien is het afhankelijk van de pigmentgehaltes in je haar of de verf goed zal pakken. Heb je bijvoorbeeld teveel roodpigment (en dat kan ook als je bijvoorbeeld bruin haar hebt), dan heb je kans dat je haar niet blond maar oranje wordt. Besluit ook al van tevoren of je al je haar wilt blonderen of alleen bepaalde plukken.

 2. Koop het juiste product

  In de gemiddelde drogisterij vind je een uitgebreid assortiment aan blondeerverfjes. Niet alleen zijn er heel veel verschillende merken, je kunt ook nog kiezen uit ontelbare verschillende tinten. Let goed op welke je koopt, want niet elke tint is geschikt voor iedereen. Bij het bepalen van de perfecte kleur blond is het niet handig om uit te gaan van de kleur die op de voorkant van de verpakking staat, aangezien het resultaat sterk afhankelijk is van je natuurlijke haarkleur. Hoe donkerder die is, hoe minder licht het resultaat wordt. Verwacht dus geen witblond als je van nature heel donkerbruin haar hebt.

  Op de zijkant, achterkant of bovenkant van de verpakking staat meestal aangegeven voor welke haarkleuren deze specifieke tint geschikt is en wat het verwachte resultaat na kleuring zal zijn. Bovendien liggen er vaak boeken in het schap waarin je kunt opzoeken hoe een bepaalde kleur er op jouw haar uit zal zien. Maar pas op, want je bekijkt het boek in de meeste gevallen onder TL-licht, dat anders is dan daglicht en daarom een vertekend beeld kan geven.

  Kom je er bij de drogist niet uit, ga dan naar een speciale kapperswinkel. Via Google of de telefoongids kun je adressen van kapperswinkels bij jou in de buurt vinden. Er zijn ook kapperswinkels online te vinden, maar als je naar een “echte” winkel gaat kunnen de verkopers je beter helpen omdat ze precies kunnen zien wat je natuurlijke haarkleur is.

 3. Volg de gebruiksaanwijzing nauwkeurig op

  In de verpakking vind je een uitgebreide gebruiksaanwijzing met duidelijke instructies, vaak voorzien van plaatjes. Volg die gebruiksaanwijzing op en ga niet zelf experimenteren. Laat de verf zeker niet langer dan de voorgeschreven inwerktijd in je haar zitten. Mocht je haar na het blonderen toch nog te donker zijn naar je smaak, dan kun je altijd nog naar de kapper gaan. Natuurlijk draag je ook de bijgeleverde handschoenen en bescherm je je kleren tegen vlekken. Eventuele vlekken zullen er namelijk niet uit gaan in de was.

 4. Schrik niet van de kleur van de verf

  Terwijl de verf intrekt, kan het een vreemde kleur aannemen. Het kan bijvoorbeeld heel oranje of felgeel worden. Het is heel belangrijk dat je dan niet meteen naar de gootsteen rent om het uit te spoelen. Wacht gewoon de inwerktijd af en spoel het daarna uit. De kleur die de verf tijdens het inwerken aanneemt zegt namelijk niets over het uiteindelijke resultaat.

 5. Beoordeel het resultaat

  Na het grondig uitspoelen is het zaak dat je niet te snel oordeelt. Nat haar ziet er namelijk anders uit dan droog haar, zeker als je het nog niet in model hebt gebracht zoals je gewend bent. Droog je haar dus eerst af met een handdoek en föhn het daarna verder droog. Style het daarna zoals je altijd doet en ga dan met een handspiegel in het daglicht staan. Dan kun je pas echt goed zien hoe het geworden is.

 6. Teleurgesteld? Ga alsnog naar de kapper

  Als het niet geworden is zoals je gehoopt had, ga dan niet zelf aan het experimenteren. Maak een afspraak bij de kapper. Die kan niet alleen zijn best doen om het resultaat te verbeteren en eventuele schade te herstellen, maar je ook vertellen wat er fout is gegaan en wat je de volgende keer beter kunt doen.

Do's

 • Advies inwinnen bij de kapper of kapperswinkel voordat je zelf aan de slag gaat.
 • Oude kleren dragen en oude handdoeken gebruiken.
 • Op de vloer of andere oppervlakken gemorste blondeerverf direct wegvegen met een oude doek.
 • Na het verven je haar goed verzorgen met producten voor geblondeerd haar.

Don'ts

 • Je haar blonderen alleen om indruk op mannen te maken. Lees liever eerst het artikel op NU.nl dat genoemd wordt onder “Meer uitleg”!
 • Gaan zwemmen in chloorwater nadat je je haar blond geverfd hebt. Het chloor kan ervoor zorgen dat je haar dan alsnog groen wordt.

Bron

Eigen ervaring en ervaringsverhalen uit diverse internetfora

wit kleuren

door samara op 08-03-2010 10:48
hoezo eerst je haar verprutsen en dan naar een kapper gaan^^?
we zien vaak mensen langs komen in de salon die een poging gedaan hebben hun haar van donker naar licht te verfen bijna altijd is het resultaat uhm niet om aan te zien en mogen wij het weer oplossen^^ maakt mij niet uit hoor maar vaak word het resultaat nog niet zoals jij het wil en is je haar flink beschadigd plus dat je extra kosten hebt kapper en die pakjes die je zelf heb gehaald^^
wees verstandig ga gelijk na een kapper weet je zeker dat het goed is!tip van de kapper zelf:P

wit kleuren

door ilze looyen op 24-08-2010 15:53
je hebt pas mooi blond haar als het glanst!!!

ik zie zoveel thuis prutsers op straat lopen met een dooie struik op het hoofd!!!
maar wel blond... tjha

sla je dan toch flink de plank mis...

ik ben zelf ook kapper en hou van mooi gezond en glanzent haar...

zelf haren verven

door femke kloprogge op 16-07-2012 20:35
ik verf het al jaren zelf en nog nooit dof, groen, oranje haar gehad. tuurlijk is het wat beschadigd maar dan laat ik de punten knippen. en ik ga van zwart naar blond en dan rood en weer blond.. (eerder wit:P)
de keren dat ik naar de kapper ben gegaan om het te laten verven kon ik het thuis opnieuw doen om het mooi te krijgen.. niet iedereen verpest het dus door het zelf te doen

Juist de kapper verpestte mijn haar

door Ymke op 26-10-2013 13:07
Ik heb jarenlange ervaring met het blonderen van mijn haar, het zag er altijd prima uit en ik heb zo goed als nooit problemen gehad. Totdat... Inmiddels al weer even geleden heb ik ooit een uitstapje naar donker haar gehad en op het moment dat ik weer terug wou naar blond, raadde een bevriende kapster me aan om dit toch echt door een goede kapper te laten doen, omdat die precies zou weten hoe dat moest. Zo gezegd, zo gedaan en in tegenstelling tot de bovenstaande bewering van een kapster was ik het niet zelf maar de kapsalon die er voor zorgde dat het verprutst werd. De haren vielen letterlijk uit mijn hoofd en mijn mooie lange haar moest gedwongen gekortwiekt worden, ik geloof dat er nog 1 centimeter haar op mijn hoofd overbleef na de knipbeurt die het geheel goed moest maken... Een afschuwelijke ervaring, die ik nooit meer wens mee te maken. Een kapper zal werkelijk nooit maar dan ook nooit meer mijn haar mogen kleuren. Na een paar jaar mijn natuurlijke haarkleur gehad te hebben verf ik tegenwoordig met veel succes mijn haar weer blond.
Hoedoeners in de spotlight
Erik Weijers
Lid sinds: 26 maart 2008
Aantal Hoedoes: 42
Adine Faber-Versluis
Lid sinds: 5 april 2008
Aantal Hoedoes: 469
Noortje van Dorp
Lid sinds: 9 mei 2008
Aantal Hoedoes: 125
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!