Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Mode & uiterlijk » Uiterlijke verzorging » Hoe gebruik ik zelfbruiner

Hoe gebruik ik zelfbruiner

Document acties
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hieronder een simpel stappenplan zodat ook jij een mooi gezonde bruine kleur kunt aanbrengen met een zelfbruiner

Hoedoe door: Arend de Vries

Bekijk het profiel van Arend de Vries
Aantal Hoedoes: 44


Benodigdheden

 • zelfbruiner

Stappen

 1. Douchen

  Neem voor je de zelfbruiner aanbrengt eerst een douche. Op deze manier kan je de huid echt goed reinigen. Het is ook verstandig om de huid te scrubben. Onder de douche kun je het beste je lichaam scrubben (als je hier ook zelfbruiner wilt gebruiken). Er zijn een aantal bodyscrubs welke goed zijn om hiervoor te gebruiken.

 2. Reinigen en gezichtspeeling

  Na het douchen kun je beginnen met de dagelijkse huidverzorging. Reinig je huid intensief, zodat de huid echt schoon is. Dit voorkomt een vlekkerig effect. Je gezicht reinigen kun je het beste doen met een gezichtsreiniger. 

  Na het gebruik van een gezichtsreiniger is het gebruikelijk om een scrub te gebruiken. Gebruik voor je gezicht een ander soort scrub dan voor je lichaam. Je gezichtshuid is namelijk dunner en hierdoor kwetsbaarder, vandaar dat hiervoor een scrub wordt gebruikt. Op deze manier verwijder je de bovenste laag dode huidcellen. 

  Het scrubben zorgt er uiteindelijk voor dat de zelfbruiner beter zal hechten aan de huid, een mooier effect zal hebben en ook nog eens langer zal blijven zitten.

 3. Lotion

  Na het reinigen en scrubben van je gezicht is het verstandig om gebruik te maken van een lotion. Veel mensen gebruiken na het reinigen van het gezicht geen lotion, maar weten dan ook niet dat de lotion de PH-waarde weer op peil brengt. De lotion is overigens niet bedoelt om nog restjes weg te halen. Deze moet hiervoor al goed zijn afgespoeld. Het is na het douchen ook niet de bedoeling dat je nog resten douchegel weghaalt. Je gezicht goed afspoelen dus!

 4. Zelfbruiner aanbrengen

  Na je gezicht goed gereinigd te hebben kunnen we de zelfbruiner aan gaan brengen. Doordat een zelfbruiner van zichzelf kleurloos is kan het lastig zijn te bepalen hoeveel je moet smeren en waar je al wel en niet bent geweest.

  Je kunt de zelfbruiner naar keuze aanbrengen met je handen, doekjes, een speciale handschoen of kwast. Met de hand zou ik afraden als je gaat voor een vlekkeloos effect. Een hand schoen wordt veelal het fijnst bevonden. Hiermee kun je de zelfbruiner goed over het gezicht uitsmeren en inwrijven op alle plekken en vermijd je het risico dat je hierbij plekjes overslaat. Voor een mooi egaal effect kun je de zelfbruiner nog inwrijven met een kwast.

Bron

Beautyshoppers
Hoedoeners in de spotlight
F. Nelissen
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 23
Noortje van Dorp
Lid sinds: 9 mei 2008
Aantal Hoedoes: 125
Adine Versluis
Lid sinds: 5 april 2008
Aantal Hoedoes: 470
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!