Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Mode & uiterlijk » Uiterlijke verzorging » Make-up » Hoe maak ik smokey eyes
4

Hoe maak ik smokey eyes

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 15 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoe maak ik smokey eyes
Onweerstaanbaar maken ze je, smokey eyes. Tenminste, als we de huidige generatie stylisten mogen geloven. Want volgens hen is jouw mooie feestoutfit zonder die sexy en zwoele oogopslag niet af.

Hoedoe door: Noortje van Dorp

Bekijk het profiel van Noortje van Dorp
Aantal Hoedoes: 125


Benodigdheden

 • Foundation
 • Kohlpotlood
 • Oogschaduw, in een donkere en iets lichtere kleur
 • Mascara
 • Spiegel

Stappen

 1. Breng op en rond je oogleden foundation aan

  Begin bij de basis. Voor een gelijkmatig kleureffect, breng je eerst een laagje foundation op en rond je ogen aan. Zo werk je kleine vlekjes en donkere wallen weg en zorg je er ook voor dat je ogen niet vet worden.

 2. Zet met kohlpotlood een lijntje op je bovenste ooglid

  Zet met een kohlpotlood een dik lijntje langs de wimperrand van je bovenste ooglid. Zet het lijntje zo dicht mogelijk tegen de wimperimplant aan, zodat er zo min mogelijk huidskleur te zien is. Laat het kohllijntje aan de buitenkant van je oog iets omhoog lopen. Nooit naar beneden, daar krijg je een droevige oogopslag van.

 3. Vervaag het kohlpotloodlijntje

  Het kohlpotloodlijntje vervaag je vervolgens met een wattenstaafje. Tegen de wimperrand aan blijft het lijntje het meest donker. Op je bewegende ooglid werk je naar steeds lichter toe.

 4. Breng oogschaduw aan

  Breng oogschaduw in een kleur die je zelf wilt aan op je bewegende ooglid. Werk bij het aanbrengen van de oogschaduw van buiten naar binnen en van onder naar boven toe. Omdat er steeds minder oogschaduw op je kwastje zit, krijg je ook hier het effect van donker naar licht. Dus: donker tegen de wimperrand naar steeds lichter op je bewegende ooglid tot aan de arcadeboog (de rand van het bot van je oogkas).

 5. Zet een kohlpotloodlijntje onder je oog

  Na het aanbrengen van de oogschaduw, zet je met kohlpotlood een lijntje tegen de wimperrand van je onderste ooglid. Trek het lijntje van je binnenste ooghoek tot aan het bovenste kohlpotloodlijntje. Vervaag het lijntje met een wattenstaafje.

 6. Doe een lichte kleur oogschaduw onder je ogen

  Gebruik voor onder je ogen een lichtere tint oogschaduw die wel in dezelfde kleur is als de oogschaduw die je op de bovenkant van je oog hebt gebruikt. Werk smal in de ooghoek en ga wat breder richting de buitenkant van je oog richting de slapen.

 7. Gebruik heel veel mascara

  Finishing touch van je smokey eyes is de mascara. Daar mag je je lekker op uitleven: hoe meer mascara, hoe beter. Ga je echt voor het ultieme? Breng dan, voordat je begint, valse wimpers aan.

Do's

 • Breng de oogschaduw aan in verschillende laagjes. Zo maak je de kans kleiner dat het fout gaat en je weer helemaal opnieuw moet beginnen.

Don'ts

 • Gebruik niet te veel foundation op je oogleden. Hierdoor zal de oogschaduw oplossen in de vette crème en verpest je het effect.