Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Reizen & vakantie » Alleen op reis / solo reizen » Hoe reis ik veilig in mijn eentje
3

Hoe reis ik veilig in mijn eentje

Document acties
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoe reis ik veilig in mijn eentje
Alleen reizen is niet gevaarlijker dan met meer. Je bent een ietsepietsie kwetsbaarder, dat wel, maar een reis is zo veilig of netelig als je hem zelf maakt. Hoe voorkom je dat je reis eindigt in een drama? Dat is best eenvoudig: kwestie van gezond verstand en het ter harte nemen van wat voorzorgsmaatregelen, tips en trucs.

Hoedoe door: Irene Herbers

Bekijk het profiel van Irene Herbers
Aantal Hoedoes: 54


Benodigdheden

 • Gezond verstand
 • Vertrouw op je intuïtie
 • Voorzorgsmaatregelen

Stappen

 1. Gebruik je gezonde verstand

  Doe geen dingen die je thuis ook niet zou doen. Sla goedbedoelde adviezen niet in de wind.  Vermijd risicogebieden en onveilige buurten. Loop niet met luxe te koop. Draag alleen wat je mag verliezen. Negeer ongure types vol overgave. Enzovoorts, enzovoorts.

 2. Vertrouw op je intuïtie

  De een luistert er beter naar de ander, maar ieder mens is uitgerust met een inwendige rookmelder. Je intuïtie zit er meestal niet ver naast: als iets slecht voelt, dan zit er meestal iets niet snor, tenzij je een extreem angstig of achterdochtig type bent dat achter elke ontmoeting een naargeestig persoon vermoedt. Voelt iemand of een bepaalde situatie slecht, maak jezelf dan uit de voeten. Je instinct heb je niet voor niets, leer het te herkennen en vaar daar vervolgens blind op.

 3. Slaap op een goede locatie

  Een kilometerslange, eenzame wandeling door verlaten of onverlicht gebied is 's avonds of 's nachts geen pretje. Ben je een avondmens, slaap uitsluitend op goede locaties. Dat zijn plekken waar je omringd bent door gezelligheid. Je hoeft er óf de deur niet voor uit óf je hotel of appartement bevindt zich in het drukke centrum; er is op loopafstand van alles te doen. 

 4. Vrouwen, kleed je respectvol

  Vrouwen alleen op reis komen per definitie niet meer gevaar tegen dan mannen. En de tegenovergestelde gedachte kan ook: sommige soloreizigsters voelen zich juist extra beschermd omdat ze vrouw zijn! Vrouwen zijn wel kwetsbaarder dan mannen. Daag andere mannen niet uit. Kijk naar wat de vrouwen in het vakantieland dragen, doe met die trend mee en pas je kleding aan. 

 5. Verstop wat geld

  Draag wat reservegeld op een veilige plek. Dat kan je geldriem zijn, een geheim zakje, je schoen of bh, een geheime plek in je rugzak... Mocht jou - ondanks alle voorzorgsmaatregelen - toch wat overkomen (pech hebben kan altijd), dan heb je wat achter de hand.

 6. Lees meer veiligheidtips

  De tips en trucs uit de hoedoe Hoe reis ik veilig staan ook garant voor een veilige reis. En het boek ' Hoe reis ik solo?' staat bol van de voorzorgsmaatregelen, tips en trucs. Knoop ze tussen je oren!

 7. Houd hinderlijke types op afstand

  Hoe je dat doet lees je in de hoedoe Hoe houd ik hinderlijke types op afstandVergewis jezelf van deze tips. 

Do's

 • Gebruik je gezonde verstand
 • Vertrouw op je intuïtie

Don'ts

 • Act like a fool

Bron

Pinpas/paspoort gestolen?

door Janne Bruil op 25-07-2014 23:51
Hoi Irene! Wat schrijf je goed en leuk en wat een superhandige tips. Heb alles al doorgelezen, want ben van plan alleen op vakantie te gaan. Maar ik vraag me nog iets af.. Als ik nou mijn pinpas (of paspoort) verlies, hoe los ik dat op in mijn eentje?! Niemand die me zolang geld kan lenen. Enig idee? Thanks!