Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Sport & spel » Fitness » Spinning
Spinning

4 Hoe begin ik met spinning
Hoe begin ik met spinning

Door: F. Nelissen

Spinning, oftewel indoor cycling is een workout met muziek op een speciale hometrainer. De fiets is voorzien van een knop waarmee je de weerstand en dus ook de training steeds zwaarder kunt maken. Wie naar een spinningklasje kijkt, ziet veel rood aangelopen, geconcentreerde gezichten. Maar laat je daardoor niet afschrikken: spinning is een toegankelijke en ontzettend leuke fitnesstraining die je zo zwaar kunt maken als je zelf wilt. Wees gewaarschuwd: wie er eenmaal aan begint, raakt er verslaafd aan!


Home » Sport & spel » Fitness » Spinning

Hoe koop ik goede spinningschoenen
Hoe koop ik goede spinningschoenen

Door: F. Nelissen

Voor het spinning kun je fitnesschoenen aantrekken, mits ze harde zolen hebben(!) of schoenen die je kunt vastklikken aan je pedalen. Dat kunnen speciale indoor cycling schoenen zijn, maar ook mountainbike- of wielrenschoenen. Voordeel van de ‘klikschoenen’ is dat je een goede grip hebt op de pedalen en lekker kunt doortrappen. ‘Gewone’ schoenen schuif je in de ‘toeclips’, de bandjes die over je schoenen lopen. Nadelen: je voeten schuiven en je kunt eruit schieten. De beste schoenen om lekker te kunnen spinnen zijn klikschoenen.


Home » Sport & spel » Fitness » Spinning

Hoe bereid ik me voor op een drie-uurs Spinningmarathon
Hoe bereid ik me voor op een drie-uurs Spinningmarathon

Door: F. Nelissen

Heb je eenmaal de smaak te pakken, dan wil je meer! In het hele land worden regelmatig Spinningmarathons, ook wel ‘longrides’, georganiseerd. Onder begeleiding van (inter)nationale topinstructeurs (presenters) fiets je dan drie tot vier uur achter elkaar. Maar hoe bereid je je daarop voor? Nancy Hasselbaink is Spinning instructrice sinds 1997, had haar eigen Spinning Center in Amsterdam en gaf drie jaar lang spinning opleidingen. Zij is oprichter van HIT CYCLING, een nieuw trainingsprogramma voor instructeurs, en een veelgevraagd presenter bij indoor cycling events: “Behalve een sportieve uitdaging is een longride ook superleuk om te doen. Eens wat langer fietsen, met verschillende presenters en met meer mensen op een andere locatie. Dat geeft je energie!"


Home » Sport & spel » Fitness » Spinning

Hoedoeners in de spotlight
Cindy Kamstra
Lid sinds: 18 juni 2008
Aantal Hoedoes: 86
Susanne Biemans
Lid sinds: 14 mei 2008
Aantal Hoedoes: 9
Gigi Schuiten
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!