Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Sport & spel » Wandelsport » Hoe doe ik mee met de wandelclub

Hoe doe ik mee met de wandelclub

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 8 uren
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Wandelclubs heb je in alle soorten en maten. Je hebt recreatieve wandelclubs van minder dan tien leden, maar ook clubs met meer dan duizend leden die ook wandeltochten organiseren. In ieder geval hebben alle wandelaars een gemeenschappelijk doel: wandelen. En dat is gezelliger om met meer personen te doen, dan alleen. In deze hoedoe lees je hoe je mee kunt doen met de wandelclub bij jou in de buurt.

Hoedoe door: Noortje van Dorp

Bekijk het profiel van Noortje van Dorp
Aantal Hoedoes: 125


Benodigdheden

 • Wandelschoenen
 • Voortvarend karakter
 • Gezellige babbel
 • Computer met internetverbinding

Stappen

 1. Doe een keer mee met een wandelevenement

  De KNBLO, de Nederlandse wandelorganisatie in Nederland, is een wandelbond waar bijna zeshonderd wandelverenigingen en –clubs zijn aangesloten. Op de website van de KNBLO kun je online zoeken naar wandelevenementen bij jou in de buurt.

  Het kan natuurlijk ook voorkomen dat de club bij jou in de buurt niet aangemeld staat bij de KNBLO. Doe daarom ook eens navraag in de buurt, bijvoorbeeld bij mensen van wie je weet dat ze graag en regelmatig wandelen.

  Het is zeer aan te raden om, voordat je een eventueel lidmaatschap betaalt of andere toezeggingen doet, een keer een ‘proef’wandeling te maken met de desbetreffende club. Zo kun je het best beoordelen of je een goede ‘klik’ hebt met de leden en bijvoorbeeld of het tempo op een gewenste hoogte ligt.

 2. Kom met goede ideeën

  Na een paar wandelingen heb je de omgeving van jouw dorp of stad inmiddels wel aardig verkend. Kom daarom ook met nieuwe ideeën. Op wandelzoekpagina.nl vind je bijvoorbeeld wandelroutes, meerdaagse wandelroutes en de wandeling van de maand. Je kunt zelfs een berichtje achterlaten op het forum voor medewandelaars. Of natuurlijk reageren op de vraag naar medewandelaars.

 3. Eventueel: heb een doel

  Voor veel mensen geldt dat ze alleen maar gemotiveerd blijven sporten als ze een concreet doel voor ogen hebben. Dat is natuurlijk ook mogelijk bij wandelen. Er zijn genoeg meerdaagse wandelingen zoals de Nijmeegse Vierdaagse of Rondje Texel waarvoor jullie kunnen trainen. Want vergis je niet: ook al gaat het wandelen heel gemakkelijk, voor een meerdaagse wandeling moet je zeker vier maanden training uittrekken.

Do's

 • Goede wandelschoenen en –sokken aanschaffen. Dit voorkomt blaren en vroegtijdig uitval.

Don'ts

 • Lid worden van een wandelclub als je weinig tijd hebt om te wandelen. Het idee achter een club is toch wel dat je op een bepaald aantal mensen kunt rekenen tijdens een wandelafspraak.

Bron

Hoedoeners in de spotlight
Cindy Kamstra
Lid sinds: 18 juni 2008
Aantal Hoedoes: 86
F. Nelissen
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 23
Adine Faber-Versluis
Lid sinds: 5 april 2008
Aantal Hoedoes: 469
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!