Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Wonen & inrichten » Hoe kies ik de juiste zonwering

Hoe kies ik de juiste zonwering

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 1 dag
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoe kies ik de juiste zonwering
Er zijn talloze soorten zonwering waaruit je kan kiezen. Denk aan shutters, screens, knikarmschermen en markiezen. Elke soort zonwering heeft andere eigenschappen en voordelen. Hoe weet je nu welke zonwering het beste aansluit op jouw wensen? Lees hier waar je op moet letten bij het uitkiezen van zonwering.

Hoedoe door: Danielle Weber

Bekijk het profiel van Danielle Weber
Aantal Hoedoes: 2


Benodigdheden

 • Gezond verstand
 • Pen en papier

Stappen

 1. Bepaal je budget

  Er zijn verschillende soorten zonwering waaruit je kan kiezen. Hieronder zie je een paar populaire soorten zonwering:

  • Knikarmschermen
  • Uitvalschermen
  • Markiezen
  • Screens
  • Shutters

  Deze verschillende soorten zonwering variëren in prijs. Om erachter te komen welke soort zonwering het beste bij je past is het belangrijk om eerst een budget voor jezelf vast te stellen. Zo passen voordelige uitvalschermen bijvoorbeeld goed bij een klein budget. De prijs van een uitvalscherm begint al bij € 150 per meter breedte. Als je wat meer te besteden hebt kan je kiezen voor bijvoorbeeld knikarmschermen of screens. Wat ook een groot verschil maakt in de prijs is of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. Handmatige bediening is vanzelfsprekend goedkoper dan elektrische bediening. Als je het zonnescherm wilt laten plaatsen door een specialist, dan zitten hier montagekosten aan verbonden. Informatie over de prijzen van zonwering kan je vinden op internet of informeer hier naar bij een specialist.

 2. Weet je wensen

  Zonwering is een duurzame investering voor je woning. Je wilt er een lange tijd plezier van hebben en het is dus belangrijk dat je voor een zonwering kiest die goed aansluit op je wensen. Als je zonwering wilt aanschaffen is het slim om vooraf goed te bedenken wat je belangrijk vindt in een zonnescherm. Elk zonnescherm heeft zo zijn eigen voordelen. Wil je bijvoorbeeld schaduw creëren op je terras? Dan is een knikarmscherm een goede keuze. Shutters kunnen een romantische sfeer brengen aan je huis, terwijl screens juist zorgen voor een koele binnentemperatuur zonder ruimte in te nemen. Voordat je zonwering aanschaft is het dus verstandig om eerst te kijken wat je belangrijk vindt in een zonnescherm en om je wensen op papier te zetten. Zo kan je uiteindelijk een weloverwogen beslissing maken. Je kan ook je wensen overleggen met een specialist. Hij kan je voorzien van persoonlijk advies.

 3. Doe je research

  Het is verstandig om voorafgaand aan je aankoop eerst informatie te verzamelen over de eigenschappen van verschillende soorten zonwering. Zoek naar de eigenschappen en voordelen van verschillende soorten zonwering op internet of vraag hier naar bij een specialist. Zo kan je achter belangrijke informatie komen. Je komt bijvoorbeeld te weten dat je voor shutters in de badkamer het beste voor polywood kan kiezen als materiaal. Of lees de verschillen tussen een standaard, petmodel en klapmodel markies. Als je de eigenschappen en opties van elke soort zonwering hebt opgezocht kan je ze daarna eenvoudig vergelijken om erachter te komen welke soort het beste aansluit op jouw wensen.

 4. Kies de juiste specialist

  Bedenk vooraf of je de zonwering zelf wilt plaatsen of dat je het wilt laten plaatsen door een specialist. Met het zelf plaatsen van je zonwering kan je een hoop geld besparen, maar doe dit alleen als je een handige doe-het-zelver bent. Ook verschilt het per zonwering hoe makkelijk het te plaatsen is. Het plaatsen van shutters is bijvoorbeeld eenvoudiger dan het plaatsen van een breed knikarmscherm met elektrische bediening. Als je je zonwering laat plaatsen door een specialist dan bespaar je hiermee een hoop tijd en moeite. Ook heb je dan de garantie dat de zonwering goed wordt gemonteerd. Kies bij het uitzoeken van een specialist niet voor de eerste de beste specialist, maar vraag eerst offertes aan bij meerdere specialisten. Zo kan je beter onderhandelen en makkelijk voor de beste optie kiezen.

Do's

 • Zorg ervoor dat je beschikt over de afmetingen voor de zonwering voordat je gaat informeren naar de prijzen. Zo weet je precies wat de zonwering gaat kosten in jouw situatie.

Don'ts

 • Koop zonwering niet impulsief en zonder eerst de verschillende mogelijkheden te hebben onderzocht. Je wilt er uiteraard niet later achter komen dat je de verkeerde keuze hebt gemaakt.
Hoedoeners in de spotlight
Petra Megens
Lid sinds: 9 juni 2008
Aantal Hoedoes: 17
Lisette Kreischer & Merel van der Lande - Veggie in Pumps
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Erik Weijers
Lid sinds: 26 maart 2008
Aantal Hoedoes: 42
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!