Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Wonen & inrichten » Huishouden » Schoonmaken » Hoe maak ik snel schoon?

Hoe maak ik snel schoon?

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 90 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Van bijna niemand is schoonmaken de favoriete hobby. We hebben vaak weinig tijd en de tijd die we dan hebben besteden we liever ergens anders aan. Deze tips zorgen ervoor dat je snel en gemakkelijk kunt schoonmaken!

Hoedoe door: Arend de Vries

Bekijk het profiel van Arend de Vries
Aantal Hoedoes: 44


Benodigdheden

 • Dweilsysteem
 • Microvezeldoek
 • Allesreiniger

Stappen

 1. Kies een goed dweilsysteem

  Wanneer je bent voorzien van een goed dweilsysteem, ben je er zeker van dat je een echte aanvulling hebt ingeslagen waarmee je tijd kunt besparen. Als je een goed dweilsysteem in huis hebt, hoef je geen dweilen uit te wringen, geen emmers te vullen met water, heb je geen last van vuilversmering en heb je een streeploos schoon resultaat. Dweilen gaat zo makkelijker, sneller en beter!

 2. Gebruik microvezeldoeken

  Zorg ervoor dat je professionele microvezeldoeken in huis hebt. Deze mogen eigenlijk echt niet missen in je huis, want de duizenden gespleten vezels schrapen eigenlijk als het vuil van het oppervlak, zuigen het vuil naar zich toe en houden daarbij het vuil stevig vast. 

 3. Gebruik speciale allesreinigers voor de tuin

  Het is naast de binnenkant van je huis natuurlijk ook belangrijk dat je tuin en/of balken schoon blijft. Hoe langer je hiermee wacht, hoe meer je er waarschijnlijk tegenop gaat zien en hoe moeilijker de reiniging verloopt. Enkele allesreinigers die je een handje kunnen helpen om dit proces te versnellen zijn Biogroen, Biomos en Algavelan. Deze zorgen ervoor dat groene aanslag tegen wordt gegaan en niet geheel onbelangrijk een langere tijd wegblijft. 

Bron

Hoedoeners in de spotlight
Adine Faber-Versluis
Lid sinds: 5 april 2008
Aantal Hoedoes: 469
Irene Herbers
Lid sinds: 7 mei 2008
Aantal Hoedoes: 54
F. Nelissen
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 23
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!