Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Wonen & inrichten » Huishouden
Huishouden

4 Hoe werk ik een berg achterstallige klussen in huis weg
Hoe werk ik een berg achterstallige klussen in huis weg

Door: Petra Megens

Hoera, jij hebt een paar vrije dagen (of weken) en jij blijft deze keer eens lekker thuis. Beetje lezen, beetje fietsen, beetje rommelen in en om het huis. Welke klussen had je ook alweer te doen? Je kijkt eens om je heen - en ziet een enorme berg achterstallig werk liggen. En wat ligt die berg er al lang! Zoveel schoon te maken, zoveel op te ruimen, te repareren en weg te gooien. Néém je er eindelijk de tijd voor, zinkt de moed je in de schoenen. Waar moet je beginnen? Waar houdt het op? Geen paniek: ook jij kan die berg aanpakken en tegelijk van je vrije dagen genieten. Je doet het in zes stappen. Met veel vrij tussendoor!


Home » Wonen & inrichten » Huishouden

5 Hoe ontrommel ik mijn huis
Hoe ontrommel ik mijn huis

Door: Irene de Vette

Het kan iedereen op elk willekeurig tijdstip overvallen. Je doet een kastdeur open op zoek naar, zeg, de beachballset voor op vakantie en de hele inhoud van de kast – kerstverlichting, buikspierapparaat, tien zonnebrillen, álles – stort in één keer over je heen. Die wake-up call had je vroeg of laat moeten krijgen: tijd om op te ruimen. Hoe ben je in hemelsnaam aan zoveel zooi gekomen? En hoe kom je er weer vanaf? In weggooien ben je geen kei. Maar om op te kunnen ruimen, zul je het toch moeten.


Home » Wonen & inrichten » Huishouden

4 Hoe vind ik een goede huishoudelijke hulp
Hoe vind ik een goede huishoudelijke hulp

Door: Irene de Vette

Je huishouden draait op volle toeren. Naast werk en gezin kom je aan schoonmaakklusjes simpelweg niet meer toe. Je bent niet de enige: zo’n 45 procent van de tweeverdieners met kinderen heeft huishoudelijke hulp, blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel planbureau (SCP). Goede werksters zijn echter schaars: per tachtig gezinnen is er slechts één, volgens het SCP. Hoe kom je dan aan een goede en betrouwbare hulp? En wat zijn de afspraken die je moet maken?


Home » Wonen & inrichten » Huishouden

Hoe stel ik mijn koelkast in op de juiste temperatuur
Hoe stel ik mijn koelkast in op de juiste temperatuur

Door: Cindy Kamstra

Een koelkast die is ingesteld op de juiste temperatuur is een must als je eten veilig wilt bewaren. Bovendien kun je dan op warme zomerdagen genieten van lekker koude drankjes. Hoedoe helpt je bij het instellen van je koelkasttemperatuur.


Home » Wonen & inrichten » Huishouden

Hoe verwijder ik goedkoop onkruid tussen de tegels

Door: C de Jong

Om gemakkelijk onkruid tussen de stenen vandaan te halen hoef je geen stelen met borstels te kopen en je hoeft je ook niet scheel te betalen aan onkruidverdelger. Deze oplossing is makkelijk en met een beetje inspanning zo zelf te realiseren!


Home » Wonen & inrichten » Huishouden

Hoe ontlucht ik de verwarming

Door: Ronald de Vries

Je hebt vast weleens een luchtbel door het huis horen schieten. Een of ander borrelend geluid dat zich door het huis heen weet te denderen via de leidingen en de radiatoren die vervolgens niet helemaal warm worden. Je kunt dit gemakkelijk oplossen door de gehele centrale verwarming te ontluchten. Als er lucht in de centrale verwarming aanwezig is dan houdt dit vaak in dat er een tekort aan water in het systeem is. Het is daarom verstandig om zo af en toe de centrale verwarming te ontluchten en wederom bij te vullen. Als je erg vaak bij moet vullen dan bestaat de kans dat je te maken hebt met een lek. In dat geval kun je zelf alle aansluitingen op de radiatoren controleren of simpelweg een professionele installateur om hulp vragen. Laat je CV-installatie in elk geval om de twee jaar eens controleren en schoonmaken door een erkend bedrijf. Zo kun je langer genieten van je installatie en voorkom je verlies van warmte en daarmee energie.


Home » Wonen & inrichten » Huishouden

Hoe kan ik mijn rolluiken schoonmaken
Hoe kan ik mijn rolluiken schoonmaken

Door: Julian Beukers

Het schoonmaken van rolluiken is geen moeilijke klus, maar wel een belangrijke. Na enige tijd kan het zo zijn dat er op je rolluiken groene aanslag en zwarte strepen komen. Vuil beïnvloedt niet alleen de uitstraling van rolluiken maar ook de prestaties. Het goed onderhouden van je rolluiken is van belang voor een langere levensduur. Lees hieronder meer over het schoonmaken van rolluiken.


Home » Wonen & inrichten » Huishouden

Hoe ruim ik schoonmaakspullen op

Door: Arend de Vries

Heb je veel schoonmaakspullen, maar wil je ze graag overzichtelijk opbergen? Dan hebben wij een aantal tips voor je!


Home » Wonen & inrichten » Huishouden

Hoedoeners in de spotlight
Petra Megens
Lid sinds: 9 juni 2008
Aantal Hoedoes: 17
Susanne Biemans
Lid sinds: 14 mei 2008
Aantal Hoedoes: 9
Janine Bruinooge
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 34
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!