Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Computers » Hardware » Hoe maak ik op mijn Mac mijn bibliotheek zichtbaar

Hoe maak ik op mijn Mac mijn bibliotheek zichtbaar

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 5 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: uitdagend
Hoe maak ik op mijn Mac mijn bibliotheek zichtbaar
Apple heeft om zijn gebruikers te beschermen de bibliotheek onzichtbaar gemaakt in de Finder. Dit om te voorkomen dat mensen die geen kennis van zaken hebben per ongeluk zaken weggooien die essentieel zijn voor het goed gebruik van de computer. Echter in sommige gevallen kan het toch voorkomen dat je bij bestanden wilt komen die opgeslagen staan in deze bibliotheek. Graag leg ik je uit hoe je deze zichtbaar (en ook weer onzichtbaar) kan maken in Finder.

Hoedoe door: Kim Suurmeijer

Bekijk het profiel van Kim Suurmeijer
Aantal Hoedoes: 3


Stappen

 1. Navigeer naar hulpprogramma's

  Ga in Finder naar het onderdeel programma’s en zoek daar het onderdeel hulpprogramma’s op.

 2. Zoek het terminal op

  Wanneer je dubbel klikt op de map hulpprogramma’s wordt hij geopend en verschijnt er een hele rij met allerlei items. Zoek hierin het item Terminal op.

 3. Open het Terminal

  Open het terminal door erop te klikken en wacht even rustig af totdat deze volledig is opgestart. Er verschijnt dan een kleine pop-up in je scherm waarin 2 regels worden weergegeven.

 4. Voeg de code toe

  Voeg in de terminal de volgende regel toe door deze gewoonweg in te typen: chflags nohidden ~/Library/. Dit is de code om de bibliotheek weer zichtbaar te maken. Vervolg dit met een enter.

 5. Controleer het resultaat

  Sluit de Terminal vervolgens door op het kruisje/rode rondje te klikken in de linkerbovenhoek. Navigeer vervolgens in Finder naar de home (icoontje van een huisje). Bij mij draagt dit station mijn voornaam. Als het goed is gegaan is de bibliotheek (of library) daar nu een zichtbaar onderdeel.

 6. Maak de bibliotheek opnieuw zichtbaar

  Wanneer je de bibliotheek weer onzichtbaar wilt maken dan herhaal je de bovengenoemde stappen. Het enige verschil is dat je nu het volgende moet intypen in de Terminal: chflags hidden ~/Library/

Meer uitleg

Hoedoeners in de spotlight
Janine Bruinooge
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 34
Bastienne Wentzel
Lid sinds: 9 juni 2008
Aantal Hoedoes: 59
Cindy Kamstra
Lid sinds: 18 juni 2008
Aantal Hoedoes: 86
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!