Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Computers » Hardware
Hardware

Hoe beveilig ik mijn draadloos netwerk

Door: Bastienne Wentzel

Een onbeveiligd draadloos netwerk is als een handtas die open en bloot op straat ligt. Iedereen die dat wil kan door je spulletjes graaien, geld uit je portemonnee halen, je foto's bekijken en de boel kapot maken. Hetzelfde geldt voor een draadloos netwerk. Laat je dat onbeveiligd aan staan, dan ligt alle informatie die op de computers in het netwerk staat letterlijk op straat. Iedereen kan erin rondsnuffelen, data kopiëren of wissen, e-mail onder jouw naam versturen of zelfs virussen op je computer achterlaten en jou de toegang tot je eigen netwerk ontzeggen. Ook kunnen anderen met jouw internetverbinding grote hoeveelheden data binnenhalen bijvoorbeeld met het downloaden van films. Dat jaagt jou weer op kosten. Beveilig je draadloos netwerk dus goed!


Home » Computers » Hardware

Hoe installeer ik een draadloos netwerk

Door: Bastienne Wentzel

't Is een stuk relaxter om lekker op de bank of aan de keukentafel te kunnen werken op je computer dan altijd in het kantoor of de slaapkamer achter de pc te moeten kruipen. Een draadloos netwerk is dan essentiëel. Het aanleggen daarvan heeft wel wat voeten in de aarde, maar met onderstaande tips moet het lukken.


Home » Computers » Hardware

Hoe maak ik mijn computer draadloos

Door: Bastienne Wentzel

Een draadloze computer is natuurlijk een illusie. Wat je ook bedenkt, het apparaat of de accu's die erin zitten moeten af en toe gevoed worden met stroom. Maar tussen deze oplaadsessies door kun je prima zonder snoertjes.


Home » Computers » Hardware

Hoe vergroot ik het geheugen van mijn computer

Door: Bastienne Wentzel

Als je veel software installeert en vaak foto's of vooral video bewerkt op je computer loop je al snel tegen de grens van het geheugen aan. Met te weinig werkgeheugen wordt de computer traag of loopt hij vast. Met een te kleine harde schijf kun je niet alles meer kwijt. Ook dan werkt de computer langzamer omdat hij data met zo'n volle schijf moeilijker kan terugvinden. Tijd voor wat meer computergeheugen.


Home » Computers » Hardware

Hoe kan ik mijn pc upgraden

Door: Bastienne Wentzel

Computers lijken te verouderen waar je bij staat. Op het moment dat je de nieuwste pc geïnstalleerd en wel in gebruik neemt is er alweer een snellere, betere in de winkel met meer opslagruimte voor minder geld. Vervangen dan maar weer? Dat is meestal niet nodig. Ga eerst eens na wat je met je computer wil doen. Blijkt er een onderdeel voor dat doel te langzaam dan kun je dat vervangen. Zo kan je 'oude' beestje nog een tijd mee.


Home » Computers » Hardware

Hoe installeer ik een draadloze printer
Hoe installeer ik een draadloze printer

Door: Adine Versluis

Een draadloze printer heeft veel voordelen. Je hoeft de printer niet per se op je bureau te hebben, je hebt geen last meer van rommelige snoeren en in de meeste gevallen kun je de printer eenvoudig delen met andere computers en apparaten die op hetzelfde netwerk zijn aangesloten. Het installeren van een draadloze printer kan ingewikkeld lijken, maar met deze stappen lukt het je zeker.


Home » Computers » Hardware

Hoe maak ik op mijn Mac mijn bibliotheek zichtbaar
Hoe maak ik op mijn Mac mijn bibliotheek zichtbaar

Door: Kim Suurmeijer

Apple heeft om zijn gebruikers te beschermen de bibliotheek onzichtbaar gemaakt in de Finder. Dit om te voorkomen dat mensen die geen kennis van zaken hebben per ongeluk zaken weggooien die essentieel zijn voor het goed gebruik van de computer. Echter in sommige gevallen kan het toch voorkomen dat je bij bestanden wilt komen die opgeslagen staan in deze bibliotheek. Graag leg ik je uit hoe je deze zichtbaar (en ook weer onzichtbaar) kan maken in Finder.


Home » Computers » Hardware

Hoedoeners in de spotlight
F. Nelissen
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 23
Bastienne Wentzel
Lid sinds: 9 juni 2008
Aantal Hoedoes: 59
Irene de Vette
Lid sinds: 19 juni 2008
Aantal Hoedoes: 78
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!