Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Computers » Internet » Hoe wissel ik van provider

Hoe wissel ik van provider

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 30 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoe wissel ik van provider
Van provider veranderen kan een aardige besparing opleveren. Behalve financiële motivatie kan een overstap ook gemaakt worden om sneller internet, meer zenders en om goedkoper te bellen. Overstappen is makkelijker dan vroeger want providers mogen niet meer stilzwijgend verlengen. Zit je al langer dan een jaar bij je provider? Dan kun je maandelijks overstappen.

Hoedoe door: Tim de Ridder

Bekijk het profiel van Tim de Ridder
Aantal Hoedoes: 2


Benodigdheden

 • Internet
 • Contractnummer
 • 15 minuten

Stappen

 1. Vind een goede optie

  Bekijk welke nieuwe optie voor jou interessant kan zijn. Denk niet alleen aan internet, maar ook aan de combinatie met telefoon en televisie. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een vergelijkingssite gebruiken.

 2. Plaats je bestelling

  Bestel het internetabonnement van jouw keuze en houd het contractnummer van je huidige provider bij de hand. Het contractnummer vind je vaak op uw factuur maar ook binnen je eigen profiel op de site van de provider, bijvoorbeeld zoiets als 'Mijn KPN'.

 3. Kies voor overstappen

  Tijdens het bestellen wordt gevraagd of je wilt overstappen en of dit geregeld moet worden. Kies 'ja' en voer je contractnummer in van je huidige provider. Zo wordt de oude verbinding opgezegd en de nieuwe opgeleverd. Je zit geen dag zonder internet.

 4. Stel je nieuwe modem in

  Na oplevering (de gemiddelde levertijd is 4 weken) heb je een nieuwe modem. Dit modem is bijna altijd draadloos. Beveilig dit dan zodat niet zomaar iedereen op jouw internetverbinding mee kan liften. In de gebruiksaanwijzing staat precies hoe je je modem kunt beveiligen. Als je er niet uit komt, kun je altijd de helpdesk van je provider bellen. Direct bij installatie vragen of de installateur het wil doen kan natuurlijk ook.

 5. Ga voordelig internetten!

  Als alles werkt, kun je weer voordelig aan het internetten. Zet ook direct even in je agenda dat je volgend jaar weer de tarieven vergelijkt; als je namelijk langer dan een jaar een abonnement hebt lopen, mag je zo weer overstappen, zonder dat je een boete hoeft te betalen. Zo kun je steeds weer wat extra voordeel behalen.

Do's

 • Maak gebruik van de overstapservice van vergelijkers en/of providers. Dit scheelt tijd
 • Beveilig je nieuwe modem

Don'ts

 • Maak geen gebruik van het e-mailadres van je provider (bijvoorbeeld: jouwnaam@kpn.com). Dit vervalt namelijk als je overstapt

Meer uitleg

Hoedoeners in de spotlight
Cindy Kamstra
Lid sinds: 18 juni 2008
Aantal Hoedoes: 86
F. Nelissen
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 23
Irene Herbers
Lid sinds: 7 mei 2008
Aantal Hoedoes: 54
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!