Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Eten & drinken » Koek en gebak » Hoe bak ik een Zwitserse Worteltjestaart
5

Hoe bak ik een Zwitserse Worteltjestaart

Document acties
  • Tijdshoeveelheid 2 uren
  • Moeilijkheidsgraad: uitdagend
Hoe bak ik een Zwitserse Worteltjestaart
Je hebt er vast wel eens van gehoord: Echte Zwitserse Worteltjestaart! Ik weet het, het klinkt heel maf. Het is echt een zoete taart en verrukkelijk. En zo maak je hem!

Hoedoe door: Iris Berends

Bekijk het profiel van Iris Berends
Aantal Hoedoes: 1


Benodigdheden

  • Keukengerei:
  • Een keukenmachine of een rasp
  • Drie kommen
  • Een mixer
  • Een ingevette springvorm (26 cm)
  • Een oven
  • Een deegroller
  • Ingrediënten:
  • 200 g worteltjes
  • 240 g amandelen
  • 50 g paneermeel
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • 50 g bloem
  • 7 eierdooiers
  • 200 g suiker (voor door de eierdooiers)
  • Een snufje zout
  • Een snufje kaneel
  • Een snufje kruidnagelpoeder
  • 5 eiwitten
  • 100 g suiker (voor door de eiwitten)
  • 150 g marsepein
  • Marsepeinen worteltjes (in Zwitserse supermarkten tekoop) of 100 g marsepein met 50 g poedersuiker met een beetje rode kleurstof
  • Geklopte slagroom
  • Nougatine

Stappen

  1. Schoonmaken!

    Zorg dat de hele keuken schoon is. Het liefst ook opgeruimd, zodat je alle ruimte hebt. En was je handen. Zet ook alle spullen alvast klaar.

  2. Raspen!

    Rasp de worteltjes tot dunne sliertjes in de keukenmachine. Ook de amandelen, mogen met het bruine velletje, geraspt worden. Soms kun je de amandelen ook al geraspt kopen. Dit is een stuk gemakkelijker! Doe de worteltjes en de amandelen met het paneermeel, de bakpoeder en de bloem samen in één bak.

  3. Mixen!

    Mix de 7 eierdooiers schuimig in de tweede kom en voeg daarna de suiker, zout, kaneel en kruidnagelpoeder toe. Daarna kun je de inhoud uit de bak van stap 2 erbij doen. Roer het goed door elkaar.

  4. Nog meer mixen!

    Mix de eiwitten (zorg dat er echt geen druppeltje eigeel in zit, anders krijg je de eiwitten nooit stijf!!!) stijf in een andere kom. Mix dan de suiker erdoor en probeer de eiwitten stijf te houden.

  5. Roeren!

    Doe de inhoud van alle kommen bij elkaar. Roer het door en giet het in de springvorm.

  6. Bakken!

    Doe de springvorm 45-55 minuten in een voorverwarmde oven van 170°C.

  7. Versiering voorbereiden!

    Klop intussen de slagroom en maak hem zoeter met wat suiker. Rol de marsepein uit en zorg dat hij even groot is als de bovenkant van de de taart. Als je geen kant en klare worteltjes hebt dan moet je de marsepein mengen met het poedersuiker en het kleurstof. Maak 12 worteltjes van het marsepein. Als groen kun je pistachenoot reepjes gebruiken.

  8. Versieren!

    Wanneer de taart uit de oven is en ook afgekoeld is, smeer dan slagroom op de zijkant en strooi er ook nougatine over. Ook leg je de marsepein bovenop de taart en leg je op elke punt een worteltje. En smullen maar!

Do's

  • Zorg dat je wanneer je een stap hebt afgewerkt, de gebruikte spullen opruimt! Dan blijft het overzichtelijker!
  • Geniet van de taart!

Don'ts

  • In een vieze, veel te kleine keuken werken. Je hebt veel ruimte nodig!

Bron

Het grote boek met de heerlijkste bakrecepten
Hoedoeners in de spotlight
Irene de Vette
Lid sinds: 19 juni 2008
Aantal Hoedoes: 78
Renate Boogvrouw
Lid sinds: 11 april 2008
Aantal Hoedoes: 15
Gigi Schuiten
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!