Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Kunst & cultuur » Feestdagen » Hoe kies ik een valentijnscadeau

Hoe kies ik een valentijnscadeau

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 2 uren
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoe kies ik een valentijnscadeau
Valentijnsdag. Een terugkerend fenomeen waarbij geliefden elkaar verrassen met een leuk, origineel en verrassend valentijnscadeau. Hoe kies je het juiste valentijnscadeau voor jouw valentijn? En waar let je op bij het uitkiezen en kopen van een valentijnscadeau. In dit artikel de zeven gouden tips voor het kiezen van een valentijnscadeau.

Hoedoe door: Martijn Kraan

Bekijk het profiel van Martijn Kraan
Aantal Hoedoes: 1


Benodigdheden

 • Eventueel een internetverbinding

Stappen

 1. Kies het valentijnscadeau op basis van persoonlijke interesses

  Ga altijd uit van de persoonlijke interesses van jouw valentijn bij het kiezen van een valentijnscadeau. Probeer al ruim van tevoren met tactische opmerkingen te achterhalen waar hij of zij het meest van houdt en stem daar je valentijnscadeau op af. Een valentijnscadeau dat iemand anders leuk vindt, hoeft niet perse het geschikte valentijnscadeau voor jouw Valentijn te zijn.

 2. Kies voor 'mannelijk' of 'vrouwelijk'

  Het kan soms heel lastig te zijn om je in het brein van een man of vrouw te verplaatsen. Valentijnscadeaus die het ene geslacht leuk vindt hoeft het andere geslacht absoluut niet interessant te vinden. Dames vallen doorgaans voor iets schattigs zoals een knuffel, bloemen of een verrassing (dagje uit) als cadeau voor Valentijnsdag. Heren houden doorgaans van wat meer praktische cadeaus. Houd rekening met het verschil tussen beiden en kies niet wat je zelf leuk vindt!

 3. Vraag anderen om tips

  Iemand anders kan vaak tal van ideeën spuien voor een leuk cadeau, omdat deze vrij kan denken. Maak daar gebruik van. Wanneer je iemand kan vinden die aansluit bij het karakter van jouw Valentijn is de kans groot dat hij/zij deze tips leuk vindt.

 4. Een persoonlijk valentijnscadeau scoort

  Zorg voor een persoonlijk valentijnscadeau. Dit geeft een extra bijzondere glans aan het geheel. Er zijn tegenwoordig voldoende mogelijkheden om (online) valentijnscadeaus te kopen en deze te personaliseren met namen, data of foto’s. Zo maak je een valentijnscadeau bijzonder en uniek

 5. Vermijd dooddoeners

  Cadeaubonnen, luchtjes, sexy lingerie: vergeet deze cadeaus allemaal. Blijf niet hangen in het standaard assortiment als er zoveel leuks te koop is! Bloemen zijn uitzondering op de regel: deze horen bij Valentijnsdag en zijn altijd geschikt en passend!

 6. Zorg voor een beleving

  Het cadeau is belangrijk, maar vergeet de aankleding niet. Zorg voor een leuke verpakking van het valentijnscadeau, zorg voor een bijzondere locatie om het cadeau te geven en zorg dat je zelf verzorgd gekleed bent. Vooral dames zijn hier gevoelig voor, en mannen vergeten vaak dat het een groot deel om de beleving gaat.

 7. Kijk ook eens online

  Kijk ook eens online voor je cadeaus. Daar vind je vaak ideeën die je bij de gewone winkels niet tegenkomt. Denk bijvoorbeeld eens aan een ballonvaart bij zonsopgang, of een spectaculaire duosprong uit een vliegtuig. Daarnaast is het makkelijk om online te bestellen, kan je desgewenst anoniem blijven en kan je ook last-minute nog prima een cadeau kopen, omdat ze vaak de volgende dag op de deurmat liggen!

Do's

 • Houd rekening met persoonlijke interesses
 • Vraag iemand anders om tips
 • Houd het persoonlijk
 • Denk aan de aankleding

Don'ts

 • Geen dooddoeners zoals cadeaubonnen
 • Geef niet iets wat je zelf leuk vindt
 • Te laat beginnen met zoeken