Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Mode & uiterlijk » Uiterlijke verzorging » Make-up » Hoe kies ik een mooie bruidsmake-up
4

Hoe kies ik een mooie bruidsmake-up

Document acties
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe kies ik een mooie bruidsmake-up
Op de mooiste dag van je leven wil je er natuurlijk ook op je mooist uitzien. En je make-up vormt de kers op de taart die gevormd wordt door je bruidsjurk, de bijbehorende accessoires en je bruidskapsel. Een mooie bruidsmake-up laat je stralen, maar blijft ook de hele dag perfect zitten. Dus ook als je tijdens de ceremonie een traantje laat, of als het ’s avonds in de feestzaal toch net iets te warm is. Hoedoe helpt je bij het kiezen van een mooie bruidsmake-up.

Hoedoe door: Cindy Kamstra

Bekijk het profiel van Cindy Kamstra
Aantal Hoedoes: 86


Benodigdheden

 • Spiegel
 • Kritische blik
 • Tijd

Stappen

 1. Blijf trouw aan je eigen stijl

  Je wilt een stralende bruid zijn, maar het is niet handig als je aanstaande en de gasten alleen door twee keer te kijken kunnen zien wie je bent. Zorg dus dat de make-up die je kiest niet te veel afwijkt van de make-up die je normaal draagt. Ook prettig voor jezelf: je hoeft je op je trouwdag niet onzeker te voelen over je uiterlijk omdat je er compleet anders uitziet dan normaal. En je hoeft dan ook achteraf, bij het bekijken van de trouwfoto’s, niet te concluderen dat je make-up toch een beetje te experimenteel of teveel van het goede was.

 2. Houd het natuurlijk

  Het ziet er vaak prachtig uit als je het bij supermodellen ziet, maar op je trouwdag kun je beter geen extreme make-up dragen. De meeste bruidsjurken zorgen er al voor dat alle aandacht naar jou gaat. Je make-up hoeft alleen maar te camoufleren en te accentueren. Kies voor rustige tinten die goed bij je passen en bijna niet opvallen. Op die manier heb je bovendien minder problemen als er toch iets uitloopt of uitveegt.

 3. Experimenteer van tevoren

  Niets is zo stressvol als er op de dag van je bruiloft, of de avond ervoor, achter komen dat deze make-up toch niet helemaal doet wat je ervan verwachtte. Of, erger nog, dat je ontdekt dat je helemaal niet de juiste kleuren make-up in huis hebt. Ga dus ruim van tevoren je hele make-upcollectie na. Probeer uit welke make-up het best staat op je gezicht en bij je trouwjurk. Niets gevonden in je make-upkoffer? We hoeven je vast niet te vertellen dat dit een uitstekend excuus is om eens flink te gaan shoppen…

 4. Ga voor stralend

  Subtiel glanzende lipgloss en oogschaduw en blush met lichtreflecterende elementen zijn dé ingrediënten die van jou een stralende bruid kunnen maken. Gebruik ze, maar wel met mate. Kies als basis een foundation met daaroverheen een matterend poeder. Anders heb je kans dat je glimmende huid het effect van de rest van je make-up teniet doet. Je kunt kiezen voor een foundation en poeder die je huid een wat gebruind uiterlijk geven. Blijf wel zo dicht mogelijk bij je eigen kleur om je natuurlijke look niet te verpesten.

 5. Kies voor langhoudende make-up

  Een lipstick die je lippen verzorgt en hydrateert, een foundation die je poriën niet verstopt… Het zijn allemaal prachtige uitvindingen. Maar bij je bruidsmake-up draait het daar niet om. Die draag je namelijk maar één dag. Maar wat voor dag! Als je make-up gaat uitzoeken, kijk je naast hoe het eruitziet eigenlijk maar naar één ding: hoe lang en hoe goed blijft het zitten?

  Er bestaan tegenwoordig lipsticks die maar liefst 24 uur blijven zitten en ook nog eens ‘kissproof’ zijn. Dat is toch wel handig, op je trouwdag… Let dus bij het kopen op kreten als ‘long lasting’, of ‘superstay’. En laat je adviseren door de verkoopsters of een visagist, zij weten welke merken ook echt doen wat ze op de verpakking beloven.

 6. Op de grote dag: neem de tijd voor je make-up

  Misschien heb je in de weken voor je huwelijk al flink geoefend met je bruidsmake-up, en ben je er erg handig in geworden. Toch betekent dat niet dat je bruidsmake-up er ook op de dag zelf in een kwartier tijd perfect op zit. Trillende handen door de zenuwen helpen daar namelijk niet bij. Neem dus rustig een uur of meer de tijd om je make-up mooi aan te brengen. Ben je eerder klaar? Dan is dat alleen maar mooi meegenomen.

 7. Maar: maak je niet te druk

  Een perfect opgebrachte bruidsmake-up is geen vereiste voor een mooie bruiloft en aansluitend een gelukkig huwelijk. Sterker nog: je make-up heeft daar helemaal niets mee te maken. Dus ook als het er niet helemaal uitziet zoals je het had willen hebben, is er geen man overboord. Doe het gewoon zo goed als je kunt. Om een stralende bruid te zijn, hoef je namelijk eigenlijk alleen maar onbezorgd te genieten van je trouwdag!

Do's

 • Advies vragen aan een professional (een schoonheidsspecialist of visagist), als je er zelf toch niet helemaal uitkomt. Je kunt ook eens informeren wat het kost om je bruidsmake-up door hen te laten aanbrengen.
 • Een workshop 'make-up aanbrengen' of een korte cursus visagie volgen. Je komt dan namelijk precies te weten hoe je jezelf het mooist kunt opmaken.
 • Je make-up meenemen op de grote dag. Zo kun je af en toe nog wat bijwerken als dat nodig is.
 • Rekening houden met wallen of donkere kringen onder je ogen. Veel aanstaande bruiden krijgen de nacht voor hun huwelijk maar weinig slaap. Zorg dus dat je weet hoe je dat slaapgebrek goed kunt camoufleren!

Don'ts

 • Je decolleté poederen. Dat geeft make-upvlekken op je bruidsjurk. Zonde!
 • Je te druk maken om een onverwachte pukkel, midden op je wang of neus. Daar bestaan camouflagemiddelen voor. En nee, hij is echt niet zo groot en opvallend als jij denkt!
 • Een basis kiezen die te licht is. Je krijgt dan al snel een bleke en misschien zelfs fletse uitstraling in je witte trouwjurk.

Bron

Artikel over bruidsmake-up op Trendystyle.