Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Reizen & vakantie » Kinderen » Hoe doe ik een dagje uit met kinderen

Hoe doe ik een dagje uit met kinderen

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 2 uren
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Je wilt een gezellig uitstapje maken met het gezin, MAAR: je weet niet waar naartoe, je hebt eigenlijk geen geld óf je wilt wel eens iets anders dan een groot pretpark, die bekende dierentuin of de speeltuin om de hoek. Lees dan deze Hoedoe!

Hoedoe door: Merel van der Lande

Bekijk het profiel van Merel van der Lande
Aantal Hoedoes: 50


Benodigdheden

 • Computer met internet

Stappen

 1. Bepaal je budget

  Op internet vind je talloze websites met ideeën voor uitstapjes met kinderen. Voordat je gaat zoeken, is het slim om jezelf af te vragen hoeveel geld je aan het uitstapje wilt besteden. Reiskosten, entreegeld, eten en drinken, souvenirs: met een heel gezin kan het bedrag behoorlijk oplopen. Heb je een bepaald bedrag in je hoofd dan kun je gerichter zoeken.

 2. Kies iets voor alle leeftijden

  Ga je een dagje uit met het hele gezin, zorg dan dat iedereen zich kan vermaken. Kinderen van een jaar of tien vinden een kinderboerderij misschien kinderachtig, terwijl het broertje of zusje van zes nog niet toe is aan een museum. En misschien wil je als volwassene ook wel meer dan een dag babysitten. Kortom: kies iets wat alle gezinsleden leuk vinden om te doen of te zien.

 3. Ga voor gratis

  Heb je een klein budget of wil je gewoon even niet zo veel geld uitgeven? Geen probleem! Er zijn zat leuke uitjes die gratis én net even anders dan de speeltuin om de hoek zijn.

 4. Wees origineel

  Dierentuinen, pretparken, speeltuinen, zwembaden: het zijn typische kinderuitjes. Op zich niets mis mee, maar als volwassene wil je ook wel eens iets anders dan achtbanen, glijbanen en gillende kinderen. Kijk daarom ook eens naar leuke musea, (natuur)wandelingen, vaartochten, tuinen, boerderijen, etc. De kinderen zullen in eerste instantie misschien wat teleurgesteld reageren, maar dat komt omdat ze niet weten wat ze van het nieuwe uitstapje kunnen verwachten. Je zult zien dat ze het achteraf geweldig vinden.

 5. Zoek iets actueels

  Ook leuk: een actuele voorstelling, workshop, tentoonstelling of opening. Veel websites waarop je kunt zoeken naar uitjes met kinderen hebben een agenda of een nieuwsrubriek. Heb je geen zin om het zelf in de gaten te houden dan kun je je ook aanmelden voor verschillende nieuwsbrieven. De laatste updates komen dan vanzelf in je mailbox.

 6. Check de openingstijden

  Heb je een leuke bestemming gevonden? Check dan eerst of het wel toegankelijk is op de dag dat jullie willen gaan. Een dichte deur kan het gezellige uitje behoorlijk verpesten. Dat musea, parken en zwembaden openingstijden hanteren, is logisch. Maar ook natuurgebieden zijn soms deels gesloten voor publiek, bijvoorbeeld tijdens het broedseizoen. Het kan zijn dat je de boottocht of de wandeling die je had gepland daardoor niet kunt maken.

 7. Lees recensies

  Als je wilt weten hoe andere mensen het uitstapje hebben ervaren, kun je recensies lezen, bijvoorbeeld op de websites waar je naar de uitstapjes kunt zoeken. Recensies zijn een nuttige informatiebron, maar staar je er niet blind op. Mensen kunnen hun onvrede, slechte humeur of onmogelijke eisenpakket afreageren door negatief over het uitstapje te schrijven. Neem de recensies dus ter harte, zeker als meerdere mensen dezelfde klachten hebben, maar blijf zelf nadenken.

 8. Zoek naar kortingsbonnen

  Heb je geen gratis kaartje of uitstapje kunnen scoren, dan zou je nog naar kortingsbonnen kunnen zoeken. Er bestaan verschillende websites waarop aanbiedingen voor uitjes overzichtelijk worden gepresenteerd, bijvoorbeeld gerangschikt op locatie of soort bestemming. Even speuren op het web kan je zo een paar tientjes besparen.

 9. Zorg voor een alternatief

  Helaas is het weer in Nederland onvoorspelbaar. Heb je gekozen voor een buitenactiviteit bedenk dan ook alvast een alternatief voor als het weer te slecht blijkt te zijn. Andersom geldt het natuurlijk ook. Op een mooie lentedag wil je waarschijnlijk niet de hele dag in een donker museum rondlopen.  

Do's

 • Kortingsbonnen of gratis kaartjes scoren.
 • Een ander-weer-alternatief bedenken.

Don'ts

 • Gaan zonder de openingstijden te checken.

Bron

Eigen ervaring

Meer uitleg