Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Wonen & inrichten » Huishouden » Schoonmaken » Hoe maak ik tegels met groene aanslag schoon

Hoe maak ik tegels met groene aanslag schoon

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 60 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Heb je daar ook zo'n last van? Groene aanslag op de tegels van je balkon, of juist op het terras van je tuin bijvoorbeeld. Met deze tips ga je groene aanslag tegen!

Hoedoe door: Arend de Vries

Bekijk het profiel van Arend de Vries
Aantal Hoedoes: 44


Benodigdheden

 • Biomos/Biogroen
 • Sprayflacon
 • Lage drukspuit/Rugspuit/Trolleysprayer

Stappen

 1. Verwijder alle losliggende vervuiling

  Voor optimaal resultaat is het allereerst belangrijk dat je alle losliggende vervuiling verwijdert. 

 2. Schaf een groene aanslagverwijderaar aan

  Zorg ervoor dat er een groene aanslagverwijderaar in je schoonmaakkast staat. Dit kan bijvoorbeeld Biogroen of Biomos zijn. Deze helpen je graag een handje verder om de aanslag langdurig tegen te gaan.

 3. Gebruik in combinatie met water

  Deze groene aanslagreinigers komen het best tot hun recht wanneer je alle onderdelen in je tuin en/of balkon hiermee inspuit in combinatie met water. Hierdoor gaat de groene aanslag een stuk makkelijker weg dan wanneer je alleen gebruikmaakt van een hogedrukreiniger. Het is wel belangrijk dat je de betreffende allesreiniger oplost in water. 

 4. Spuit royaal in

  Spuit de oplossing vervolgens royaal in met behulp van sprayflacon, lage drukspuit, rugspuit of trolleysprayer. Zorg ervoor dat je zo royaal inspuit dat het oppervlak minimaal 10 minuten nat blijft. Deze groene allesreinigers hebben namelijk de tijd nodig om in te werken op de algen en de groene aanslag. 

 5. Het weer doet de rest

  Indien je de voorgaande stappen hebt verricht, doet het weer vervolgens de rest. Het is hierbij wel belangrijk om te weten dat zon de werking versterkt en de regen de resten wegspoelt. Hierbij wel een kleine kanttekening: dit werkt niet wanneer het binnen zes uur na het inspuiten gaat regenen. 

Bron