Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Eten & drinken » Koek en gebak » Hoe maak ik marsepein

Hoe maak ik marsepein

Document acties
  • Tijdshoeveelheid 24 uren
  • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe maak ik marsepein
Als je aan Sinterklaassnoep denkt, denk je aan marsepein. Maar marsepein wordt tegenwoordig voor nog veel meer dingen gebruikt. Taarten maken is helemaal hip en voor het decoreren van taart wordt vaak ook marsepein gebruikt. Dit kun je kant en klaar kopen in de winkel, maar ook zelf maken!

Hoedoe door: Femke Schut

Bekijk het profiel van Femke Schut
Aantal Hoedoes: 4


Benodigdheden

  • 250 gram amandelen
  • 500 gram poedersuiker
  • 1,5 gram eiwit
  • Eventueel 1 theelepel rozenwater
  • Vijzel
  • Kom
  • Zeef
  • Kleurstof, b.v. cacao (optioneel)
  • Plastic folie
  • Vormpjes (optioneel, je kunt het ook met je handen in vorm kneden)
  • Lepel of spatel

Stappen

  1. Maal de amandelen fijn

    Maal de amandelen fijn met de vijzel. Ga net zo lang door tot je ze niet fijner krijgt.

  2. Zeef de poedersuiker

    Zeef de poedersuiker en doe dit samen met de amandelen in een kom.

  3. Maak een mengsel

    Voeg het eiwit en eventueel het rozenwater toe en vermeng dit met de fijngemalen amandelen en poedersuiker tot een geheel.

  4. Geef het een kleurtje

    Om het marsepein een kleur te geven kun je nog een kleurstof, zoals cacaopoeder, toevoegen.

  5. Laat het deeg rusten

    Rol het deeg in plasticfolie en plaats het 24 uur in de koelkast. Daarna is het klaar om er vormpjes naar wens van te maken!

Do's

  • Laat het deeg minimaal 24 uur rusten voordat je het gaat gebruiken
  • Voeg een theelepel rozenwater toe voor een extra smaaksensatie

Don'ts

  • Verlies de verhouding tussen amandelen en poedersuiker niet uit het oog
  • Gebruik liever geen gewone suiker, de kristallen daarin maken de marsepein minder smeuig

Meer uitleg