Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Computers » Gadgets » Hoe reset ik mijn iPad

Hoe reset ik mijn iPad

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 5 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe reset ik mijn iPad
Het hoort natuurlijk eigenlijk niet, maar het kan gebeuren. Je bent net een spelletje aan het doen of aan het surfen op je iPad en ineens loopt hij vast. Als dat gebeurt, kun je het beste een reset uitvoeren. Dat kun je op verschillende manieren doen.

Hoedoe door: Adine Versluis

Bekijk het profiel van Adine Versluis
Aantal Hoedoes: 469


Benodigdheden

 • iPad

Stappen

 1. Herstart je iPad

  Voor je de iPad reset, kun je eerst proberen of je de 'freeze' (het vastlopen) kunt verhelpen door je iPad simpelweg te herstarten. Dit helpt soms ook als de iPad traag is. Draai de iPad rechtop en kijk aan de bovenkant van het apparaat. Daar zit een knopje. Druk dat knopje net zo lang in, tot er een rode schuifbalk op je scherm verschijnt. Als je die schuifbalk naar rechts sleept, dan wordt de iPad uitgeschakeld.

  Druk vervolgens weer op dezelfde knop en houd deze ingedrukt tot het Apple-logo op je scherm verschijnt. De iPad wordt nu opnieuw gestart.

 2. Voer een harde reset uit

  Werkt het herstarten van de tablet niet of niet voldoende? Dan kun je een harde reset uitvoeren. Bij een harde reset blijven je persoonlijke gegevens bewaard. Je hoeft alles dus niet opnieuw in te stellen en je hoeft ook je programma's niet opnieuw te downloaden. Je kunt eventueel wel een back-up maken via iTunes op je computer, voor de zekerheid.

  Om een harde reset uit te voeren, moet de iPad uitstaan. Houd de knop bovenop de iPad ingedrukt tot je de rode balk ziet verschijnen. Schuif die naar rechts en wacht tot de iPad uit staat. Houd vervolgens de knop bovenop samen met de Home-knop ingedrukt. De Home-knop is het ronde knopje onderaan het scherm. Doe dit ongeveer 10 seconden, tot je het Apple-logo ziet verschijnen. De iPad start nu opnieuw op. Dit duurt echter wat langer, omdat je door de combinatie van de twee knoppen een harde reset hebt uitgevoerd.

 3. Zet de iPad terug naar de fabrieksinstellingen

  Als bovenstaande methodes niet voldoende resultaat opleveren, of je gewoon met een hele schone lei wilt beginnen, dan kun je de iPad terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Let op: dan verdwijnen al je persoonlijke gegevens en instellingen. Het is dan alsof je de iPad net gekocht hebt.

  Zet de iPad aan en ga naar Instellingen. Deze zijn te herkennen aan een grijs icoontje met soort tandwielen. Selecteer vervolgens 'Algemeen', om de algemene instellingen aan te passen. Klik dan op 'Stel opnieuw in'. Je hebt nu verschillende mogelijkheden:

  • Herstel alle instellingen: Je wist al je persoonlijke instellingen, maar persoonlijke data (foto's, documenten, apps, verbinding met je iTunes-account) blijven bestaan.
  • Wis alle inhoud en instellingen: Alles wordt gewist en teruggezet naar de fabrieksinstellingen.
  • Herstel netwerkinstellingen: Je wist alleen de instellingen met betrekking tot 3G en WiFi.
  • Herstel toetsenbordwoordenboek: Een reset van het woordenboek, waarbij eventueel zelf toegevoegde woorden zullen verdwijnen.
  • Herstel beginschermindeling: Alles op je 'bureaublad' wordt teruggezet naar de oorspronkelijke instellingen, inclusief de achtergrond.
  • Herstel locatiewaarschuwingen: Alle ingegeven locatiegegevens worden gewist. Hierdoor weet b.v. Google Maps niet meer wat jouw locatie is; die moet je weer opnieuw doorgeven.
 4. Zet een back-up terug

  Als je na het resetten of terugzetten van je iPad merkt dat er toch iets meer verwijderd is dan je wilde, kun je een back-up terug zetten. Tenminste, als je regelmatig je iPad aan hebt gesloten aan de computer, zodat er een back-up gemaakt is.

  Om een back-up terug te zetten, sluit je je iPad met het stekkertje aan op de computer. iTunes herkent het apparaat en zal automatisch starten. Klik nu met je rechtermuisknop op de iPad in iTunes, in de linkerbalk. Apple-gebruikers doen ctrl+muisklik. Selecteer de optie 'Zet terug vanaf reservekopie'. De back-up wordt nu automatisch teruggezet op je iPad. Wil je zelf ook eens een back-up maken van je iPad, bijvoorbeeld voordat je deze terugzet naar de fabrieksinstellingen? Selecteer dan 'Maak reservekopie' in hetzelfde venster en wacht tot de back-up gemaakt is.

Do's

 • Is het nodig om de iPad terug te zetten naar de fabrieksinstellingen? Kijk dan eerst of je hem nog kunt synchroniseren met iTunes op je computer. Bij het terugzetten naar de fabrieksinstellingen verdwijnen namelijk ook alle gedownloade (en gekochte!) apps

Don'ts

 • Blijft het probleem zich voordoen? Blijf dan niet resetten, maar neem contact op met de klantenservice. Er kan ook een fout zitten in de soft- of hardware

Bron

Meer uitleg

Hoedoeners in de spotlight
Gigi Schuiten
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Janine Bruinooge
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 34
Erik Weijers
Lid sinds: 26 maart 2008
Aantal Hoedoes: 42
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!