Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Computers » Hoe deel ik een dropbox link met vervaldatum

Hoe deel ik een dropbox link met vervaldatum

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 2 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Soms wil je een bestand tijdelijk beschikbaar maken. Wanneer je werkt met Dropbox kun je heel makkelijk een link delen met vervaldatum. Na die vervaldatum is het bestand niet meer beschikbaar.

Hoedoe door: Kim Suurmeijer

Bekijk het profiel van Kim Suurmeijer
Aantal Hoedoes: 3


Benodigdheden

 • Minimaal Dropbox Pro

Stappen

 1. Open dropbox.com en log in

  Wanneer je een link wilt generen (en delen) van één van je dropbox documenten moet je via www.dropbox.com inloggen op je account.

 2. Vraag de link op van het document dat je wilt delen

  Selecteer het document dat je wilt delen. Het is niet de bedoeling dat je het opent. Wanneer je het bestand hebt geselecteerd zie je achter de regel een kettinkje staan. Klik daarop.

 3. Stel de zichtbaarheid en bereikbaarheid van de link in

  Wanneer je de link hebt opgevraagd door op het kettinkje te klikken, krijg je een pop-up te zien met o.a. de url naar het bestand. Onder de url staat de mogelijkheid om de zichtbaarheid en bereikbaarheid van de link in te stellen.

 4. Stel de vervaldatum in

  Er zijn twee mogelijkheden: je kunt instellen dat de url na een x aantal dagen komt te vervallen of op een bepaalde datum. Maak de gewenste keuze door bij 'vervaldatum toevoegen' op 'ja' te klikken. Geef vervolgens aan wat je wilt selecteren als vervaldatum. Dit kan via het uitklapmenu achter de standaard van 30 dagen. Klik op 'Instellen'.

 5. Kopieer en gebruik de link

  De link die je eerder zag (en na het klikken op instellen wederom krijgt te zien) heeft nu de gekozen vervaldatum gekregen. Je kan de link kopiëren of op een andere manier delen. De documenten achter de link zijn nu automatisch niet meer beschikbaar na de vervaldatum.

Do's

 • Kies voor de upgrade naar Dropbox Pro, de gewone versie biedt niet de mogelijkheid met een vervaldatum te werken