Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Computers » Internet » Websites » Hoe maak ik een PayPal account aan

Hoe maak ik een PayPal account aan

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 15 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe maak ik een PayPal account aan
Online betalen kan niet alleen met je creditcard of met iDeal, maar ook met PayPal. PayPal is een handig systeem waarmee betalingen ontvangen en verzonden kunnen worden. Voor particulieren is het aanmaken van een account helemaal gratis. Je kunt PayPal onder meer gebruiken voor Marktplaats, eBay en in verschillende online winkels. Heb je geld ontvangen? Dan kun je dat over laten schrijven naar je bankrekening.

Hoedoe door: Adine Versluis

Bekijk het profiel van Adine Versluis
Aantal Hoedoes: 470


Benodigdheden

 • Bankrekening
 • Creditcard (optioneel)
 • Persoonlijke gegevens

Stappen

 1. Bezoek PayPal.nl

  Ga naar de website van PayPal en klik op 'Een rekening openen'. Je wordt nu doorgeleid naar een venster waar je je land of regio en je taal kunt instellen. Controleer eerst of je rechtsboven in het scherm, onder de blauwe balk, een slotje met het woord 'Veilig' ziet staan. Dan is de verbinding namelijk beveiligd. Maak dan de juiste keuze en klik op 'Aan de slag'.

 2. Voer je gegevens in

  De volgende stap is het invullen van je gegevens. Kies als e-mailadres een adres dat je regelmatig gebruikt, zodat je goed bereikbaar bent in geval van problemen. Kies voor een sterk wachtwoord. Combineer bij voorkeur hoofdletters en kleine letters en getallen.

  Controleer bij Voornaam en Achternaam of je deze hebt ingevuld zoals ze op je identiteitsbewijs vermeld staan. Dit is belangrijk, omdat PayPal kan vragen naar een kopie van deze documenten. Als de namen dan niet precies overeen komen, kan je account geblokkeerd worden. Het deblokkeren is een moeizaam en langdurig proces, dat je beter kunt vermijden.

 3. Koppel je creditcard (optioneel)

  Bij het invoeren van je gegevens wordt ook gevraagd of je je creditcard aan je account wilt koppelen. Dit is handig als je veel online winkelt. Je kunt dan namelijk direct via PayPal afrekenen, ook als je geen saldo hebt. De kosten worden dan via je creditcard in rekening gebracht. Het koppelen van de creditcard is gratis.

  Na het wel of niet koppelen van je kaart kun je klikken op 'Rekening openen'. Let op: met die bevestiging ga je ook akkoord met de Gebruikersovereenkomst en het Privacybeleid.

 4. Activeer je account

  PayPal heeft nu een rekening voor je aangemaakt. Schakel over naar je mailbox en wacht op de activeringsmail. Klik op de link in die mail om je account te activeren. Werkt de link niet? Log dan in op de website en gebruik de in de mail vermelde bevestigingscode.

 5. Gebruik je account

  Als je account eenmaal geactiveerd is, dan kun je deze meteen gebruiken om geld te betalen en geld te ontvangen. Voor het uitvoeren van betalingen voer je je mailadres en wachtwoord in. Je krijgt dan een factuur te zien en kunt aangeven dat je deze wilt betalen. Voor het ontvangen van geld kun je je PayPal (mail) adres doorgeven. Het wachtwoord doorgeven is vanzelfsprekend niet nodig.

  Let op: geld ontvangen kan geld kosten. Voor betalingen via eBay worden bij de ontvanger PayPal-kosten in rekening gebracht.

Do's

 • Koppel je PayPal account aan je creditcard, dan hoef je niet steeds eerst geld van je bankrekening over te maken en kun je direct winkelen

Don'ts

 • Reageer niet op dubieuze mails die van PayPal afkomstig lijken te zijn. PayPal zal zelf nooit om je wachtwoord vragen

Bron

Meer uitleg