Persoonlijke hulpmiddelen
Soep

Hoe maak ik soep van verse doperwten
Hoe maak ik soep van verse doperwten

Door: Petra Megens

Van mei tot augustus kun je verse doperwten krijgen. Verse erwtjes hebben een delicate smaak, niet te vergelijken met de gedroogde en de geblikte variant. Erwtjes doppen is een geduldkarweitje, maar erg gezellig om te doen met een kluitje vrienden of kinderen.


Home » Eten & drinken » Basiskeuken » Soep

4 Hoe maak ik pompoensoep
Hoe maak ik pompoensoep

Door: Adine Faber-Versluis

Heerlijk feestelijk tijdens Halloween, maar ook op andere momenten erg lekker: pompoensoep. Deze oer-Hollandse soep is leuk om te maken en - zeker als je kiest voor deze romige variant - lekker voor het hele gezin!


Home » Eten & drinken » Basiskeuken » Soep

4 Hoe maak ik verse champignonsoep
Hoe maak ik verse champignonsoep

Door: Adine Faber-Versluis

Tijdens koude dagen is er niets zo lekker als een kopje versgemaakte soep. Stap eens af van de standaard zelfgemaakte tomaten- of groentensoep en maak verse champignonsoep klaar! Net zo makkelijk en zeker zo lekker - als je tenminste dit recept voor verse champignonsoep volgt!


Home » Eten & drinken » Basiskeuken » Soep

Hoe maak ik minestronesoep
Hoe maak ik minestronesoep

Door: Irene de Vette

‘Minestrone’ betekent letterlijk ‘grote soep’ en dat is eigenlijk het enige wat de talloze varianten met elkaar gemeen hebben. Iedere Italiaanse nonna heeft haar versie (en natuurlijk claimt de hele familie dat die de beste ter wereld is). Met groenten, bonen en vaak ook pasta is deze soep het hele jaar door een makkelijke en vullende maaltijd. Er is geen vast recept, je gebruikt de groente van het seizoen. In de zomer met lichte bouillon en in de winter met vlees en aardappels. Een grote pan soep is schijnbaar oneindig: als je er vier hongerige monden mee voedt, kun je er met een beetje brood en wat salade ook zes mensen van te eten geven.


Home » Eten & drinken » Basiskeuken » Soep

4 Hoe maak ik verse bouillon
Hoe maak ik verse bouillon

Door: Adine Faber-Versluis

Verse bouillon is lekker, bevat geen conserveermiddelen en kan ook gemaakt worden door amateurkoks. Veel ingrediënten heb je niet nodig, wel tijd: voor het maken van een lekkere bouillon zul je toch snel drie uur uit moeten trekken. Gelukkig hoef je die uren niet per se naast de pan blijven staan en kun je óók uren genieten van het resultaat!


Home » Eten & drinken » Basiskeuken » Soep

Hoe maak ik lekkere verse kippensoep
Hoe maak ik lekkere verse kippensoep

Door: Adine Faber-Versluis

Er is niets beter tegen een griepje dan heerlijk verse kippensoep. Maar ook op andere momenten smaakt deze lichte soep goed. De lekkerste verse kippensoep maak je helemaal zelf, door deze stappen te volgen.


Home » Eten & drinken » Basiskeuken » Soep

Hoe maak ik courgettesoep
Hoe maak ik courgettesoep

Door: Adine Faber-Versluis

Courgettes groeien goed in Nederland. Wie ze in de moestuin heeft, kan er elk seizoen al snel tien of meer oogsten. Maar wat doe je ermee? Je kunt ze koken of in een ovenschoten gebruiken, of er een lekkere soep van maken. Courgettesoep is smakelijk, makkelijk te maken en eens een keer iets anders.


Home » Eten & drinken » Basiskeuken » Soep

4 Hoe maak ik preisoep
Hoe maak ik preisoep

Door: Adine Faber-Versluis

De meest bekende soorten soep zijn kippensoep, groentesoep en tomatensoep. Maar er zijn veel meer smakelijke soorten soepen. Wat dacht je bijvoorbeeld van preisoep? Een prima manier om op koudere dagen op te warmen én om van een flinke hoeveelheid prei af te komen.


Home » Eten & drinken » Basiskeuken » Soep

4 Hoe maak ik bruinebonensoep
Hoe maak ik bruinebonensoep

Door: Adine Faber-Versluis

Bruinebonensoep is een echte maaltijdsoep. Heerlijk stevig en smaakvol. Het duurt even voor de soep helemaal op smaak is, daarom is het handig om direct een hele pan te maken. Wat je over hebt kun je invriezen, zodat je ook lekker soep kunt eten als je een keer minder veel tijd hebt om te koken.


Home » Eten & drinken » Basiskeuken » Soep

4 Hoe maak ik bloemkoolsoep
Hoe maak ik bloemkoolsoep

Door: Adine Faber-Versluis

Voor wie groentesoep en tomatensoep inmiddels gesneden koek is, is het maken van bloemkoolsoep een leuke uitdaging. Het is een lichte soep, die lekker smaakt als voorgerecht, maar ook tijdens de lunch.


Home » Eten & drinken » Basiskeuken » Soep

4 Hoe maak ik verse tomatensoep
Hoe maak ik verse tomatensoep

Door: Adine Faber-Versluis

De lekkerste en meest gezonde tomatensoep maak je eenvoudig zelf. Met tomaten, maar ook met tal van andere verse ingrediënten. Maak gerust een extra grote pan; je kunt tomatensoep ook in porties invriezen en later weer tevoorschijn toveren.


Home » Eten & drinken » Basiskeuken » Soep

4 Hoe maak ik Saoto-soep

Door: Adine Faber-Versluis

Surinamers zijn er dol op: Saoto-soep. Hoewel de soep oorspronkelijk van Java afkomstig is, is hij vooral in dit land erg geliefd. Ook in Nederland wordt de soep steeds populairder. Met recht, want het is een gemakkelijke soep met een rijke smaak.


Home » Eten & drinken » Basiskeuken » Soep

Hoedoeners in de spotlight
Susanne Biemans
Lid sinds: 14 mei 2008
Aantal Hoedoes: 9
Bastienne Wentzel
Lid sinds: 9 juni 2008
Aantal Hoedoes: 59
Erik Weijers
Lid sinds: 26 maart 2008
Aantal Hoedoes: 42
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!