Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Eten & drinken » Basiskeuken » Soep » Hoe maak ik courgettesoep

Hoe maak ik courgettesoep

Document acties
  • Tijdshoeveelheid 45 minuten
  • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe maak ik courgettesoep
Courgettes groeien goed in Nederland. Wie ze in de moestuin heeft, kan er elk seizoen al snel tien of meer oogsten. Maar wat doe je ermee? Je kunt ze koken of in een ovenschoten gebruiken, of er een lekkere soep van maken. Courgettesoep is smakelijk, makkelijk te maken en eens een keer iets anders.

Hoedoe door: Adine Faber-Versluis

Bekijk het profiel van Adine Faber-Versluis
Aantal Hoedoes: 469


Benodigdheden

  • 200 ml room
  • 2 liter kippenbouillon, van een blokje of zelfgetrokken
  • 4 courgettes
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 aardappel
  • Flinke scheut olijfolie
  • Bieslook
  • Grote pan
  • Mes
  • Staafmixer of keukenmachine
  • Gewone mixer of garde

Stappen

  1. Verwarm de olijfolie

    Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en warm dit met het deksel op de pan en op laag vuur op. Hier maak je straks een stoof van. Zorg ervoor dat als de olie verhit is, overal op de bodem wat zit.

  2. Snijd aardappels en groenten

    Maak de aardappel, ui en eventueel look aan de ui goed schoon en snijd ze vervolgens fijn. Maak de stukjes zo klein mogelijk, dat zorgt voor een mooie soep. Doe aardappel, ui en eventueel look in de pan met olijfolie en laat alles rustig even stoven.

  3. Snijd de courgettes

    Snijd vervolgens de courgettes in stukjes en doe ze ook in de pan. De courgettes hoeven niet eerst geschild te worden. Maak ze voor het snijden wel even goed schoon. De stukken courgette mogen grover zijn; courgette is een zachte groente die snel zacht wordt.

  4. Voeg de bouillon toe

    Voeg na een paar minuten de bouillon toe. Breng de soep vervolgens aan de kook en laat deze een half uur koken. In dat half uur worden de ingrediënten zacht en geven ze hun smaak af aan de soep.

  5. Pureer de soep

    Als de soep een half uur gekookt heeft, kun je de groenten fijn maken met een staafmixer. Let erop dat de hete soep niet op je terecht komt. Als je helemaal niet van stukjes houdt, dan kun je de soep hierna ook nog zeven.

  6. Serveer de soep met room

    Klop de room met garde of mixer goed stijf en serveer de soep vervolgens met een lekkere schep room en een beetje verse bieslook. Eet smakelijk!

Do's

  • Voeg ook eens stukjes spek toe voor een wat krachtigere smaak
  • Heb je ook hele grote courgettes in de tuin? Snijd dan de bovenkant eraf, haal de inhoud eruit voor de soep en gebruik de schil om de soep in te serveren
  • Heb je soep over? Vries het dan in porties in, dan kun je er later ook nog een keer van genieten

Don'ts

  • Hoewel courgettesoep zich goed leent om gekruid te worden, kun je het aantal ingrediënten beter zoveel mogelijk beperken. Dan blijft de courgettesmaak behouden

Meer uitleg

courgettesoep

door Liesbeth Stienen op 31-08-2012 12:49
Ik doe altijd een bouquet garni erbij in de pan, dat zorgt voor een fluwelen touch qua kruiden, en overheerst niet.
Hoedoeners in de spotlight
Irene Herbers
Lid sinds: 7 mei 2008
Aantal Hoedoes: 54
Petra Megens
Lid sinds: 9 juni 2008
Aantal Hoedoes: 17
Irene de Vette
Lid sinds: 19 juni 2008
Aantal Hoedoes: 78
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!