Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Geld » Verzekeren » Hoe vind ik een goede uitvaartverzekering?

Hoe vind ik een goede uitvaartverzekering?

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 20 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Het vinden van een goede uitvaartverzekering is nog niet zo makkelijk. Daarom helpen we je in dit artikel een handje op weg.

Hoedoe door: Femke

Bekijk het profiel van Femke
Aantal Hoedoes: 31


Benodigdheden

 • Laptop
 • Internet

Stappen

 1. Bedenk vooraf goed wat je wilt

  Veel mensen sluiten een uitvaartverzekering om ervoor te zorgen dat hun nabestaanden niet met hoge kosten opgescheept worden. Echter kost een uitvaart gemiddeld tussen de 6.000 en de 10.000 euro. Vraag jezelf af voor hoeveel geld jij verzekerd wilt zijn.

 2. Kies een vergelijkingssite die bij je past

  Nadat je weet voor hoeveel geld je verzekerd wilt zijn is het belangrijk om te gaan vergelijken. Maar welke vergelijkingssite kies je? Voor uitvaartverzekeringen zijn er namelijk niet zoveel vergelijkingssites. Independer en de consumentenbond hebben geen vergelijker voor uitvaartverzekeringen. Zoek daarom eerst een goede vergelijkingssite via Google.

 3. Kies de gewenste dekking

  Zodra je de juiste vergelijkingssite gevonden hebt is het slim om naar de dekking te kijken. Er zijn 3 soorten dekkingen die je kunt kiezen. Kies je voor een natura, kapitaal of combinatie dekking. De naturdekking is het meest gekozen en zorgt ervoor dat je nabestaanden een dienstenpakket krijgen na overlijden. Daarbij wordt alles geregeld door een uitvaartverzorger. De kapitaal dekking zorgt ervoor dat je nabestaanden een vooraf vastgesteld bedrag uitgekeerd krijgen en dat ze zelf mogen bepalen wat ze daarmee doen. De combinatie dekking zegt het al. Dit is een combinatie tussen de natura en de kapitaal dekking.

 4. Start met het vergelijken van verschillende verzekeraars

  Er zijn 3 grote uitvaartverzekeraars, namelijk Yarden, DELA en Monuta. Daarnaast heb je nog meerdere kleinere verzekeraars zoals Lifetri, Ardanta en PChoofd. Door goed te vergelijken kom je er snel achter welke verzekeraar voor jou de beste polis biedt.

 5. Afsluiten

  Zodra je hebt vergeleken kun je overgaan tot het afsluiten van de verzekering. Dit kun je het beste doen op de website van de verzekeraar en als je het liever telefonisch afsluit is dit ook mogelijk.

Do's

 • Maak gebruik van een vergelijkingssite
 • Kijk naar prijs en kwaliteit

Don'ts

 • Sluit geen verzekering af zonder eerst te vergelijken
 • Kijk niet alleen naar de premie

Bron

Meer uitleg

Hoedoeners in de spotlight
Adine Versluis
Lid sinds: 5 april 2008
Aantal Hoedoes: 470
Susanne Biemans
Lid sinds: 14 mei 2008
Aantal Hoedoes: 9
Noortje van Dorp
Lid sinds: 9 mei 2008
Aantal Hoedoes: 125
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!