Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Maatschappij » Levensbeschouwing » Christendom » Hoe luister ik online naar de kerktelefoon

Hoe luister ik online naar de kerktelefoon

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 2 uren
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Het is niet voor iedereen mogelijk om elke zondag naar de kerk te komen. Voor wie wel graag de dienst mee beleeft, is er de kerktelefoon. Vroeger beluisterde je de kerktelefoon echt via de telefoon, maar tegenwoordig kan dat ook via internet. Goedkoop en net zo makkelijk!

Hoedoe door: Adine Faber-Versluis

Bekijk het profiel van Adine Faber-Versluis
Aantal Hoedoes: 469


Benodigdheden

 • Internet
 • Hoofdtelefoon of speakers in je computer

Stappen

 1. Bezoek de website van je kerk

  Veel kerken bieden het beluisteren van de kerktelefoon aan via de eigen website.

 2. Zoek een nieuwe kerk

  Het kan zijn dat jouw kerk - of de kerk die het dichtst bij jou in de buurt is - kerktelefoon via internet niet ondersteunt. In dat geval zul je op zoek moeten gaan naar een andere kerk. Tenminste, voor die keren dat je de dienst via de online kerktelefoon wilt volgen.

  Om te kijken welke kerken de kerktelefoon via internet wél ondersteunen, kun je de website Kerkomroep.nl bezoeken. Deze website laat bijvoorbeeld zien welke kerken op een bepaald moment online zijn. Ook kun je zoeken op plaatsnaam, kerknaam of provincie.

 3. Luister live mee

  Wil je op zondag direct meeluisteren met een dienst? Dan kan dat bij de meeste kerken live. Kijk hiervoor in het overzicht van de kerken die nu online zijn (zie vorige stap) en zoek een kerk op waar je een pijltje naar rechts achter ziet staan. Deze kerken bieden de diensten op dit moment aan. Kies een kerk of dienst die je aanspreekt en luister meteen live mee!

 4. Luister een oude dienst af

  Het kan ook zijn dat er een speciale dienst geweest is, die je gemist hebt. Ook die dienst kun je eenvoudig terugvinden via Kerkomroep.nl. Zoek hiervoor op plaatsnaam of kerknaam en selecteer vervolgens de kerk die je zocht. Je krijgt dan een overzicht met de diensten van (ongeveer) anderhalve maand terug. Die kun je alsnog afspelen, door op het pijltje achter de bewuste regel te klikken. Let erop dat je het geluid van je computer aan zet!

 5. Sla de opnames van een dienst op

  Wil je een dienst op een heel ander moment nog beluisteren of wil je de opnames van een dienst bewaren? Ook dat kan. Klik dan op het floppy-icoontje naast de bewuste dienst. Er opent zich dan een scherm dat je de mogelijkheid geeft om te kiezen waar je het bestand op wilt slaan. Maak hiervoor bijvoorbeeld een apart mapje aan, zodat je de dienst(en) later altijd terug kunt vinden!

 6. Abonneer je op de RSS-feed

  Abonneer je op de RSS-feed

  Wil je nooit meer een dienst van een bepaalde kerk missen? Abonneer je dan op de RSS-feed van die kerk. Door bij de bewuste kerk op het oranje icoontje te klikken, krijg je alle diensten in een RSS-feed te zien. Geef vervolgens bovenaan dit scherm aan dat je je wilt abonneren op deze RSS-feed (bij Kerkomroep.nl ook wel Podcast genoemd) en je zult vervolgens alle nieuwe diensten terug kunnen vinden via de bladwijzers in je browser!

Do's

 • Luister ook eens naar diensten van andere kerken
 • Uitzending gemist? Kijk dan welke zendingen nog mee te beluisteren zijn
 • Houd zelf ook je Bijbel en liedboek bij de hand, zodat je in ieder geval mee kunt lezen

Bron

Meer uitleg

Hoedoeners in de spotlight
Noortje van Dorp
Lid sinds: 9 mei 2008
Aantal Hoedoes: 125
Adine Faber-Versluis
Lid sinds: 5 april 2008
Aantal Hoedoes: 469
Gigi Schuiten
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!