Hoe maak ik courgettesoep
Document acties
- Tijdshoeveelheid 45 minuten
- Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Benodigdheden
- 200 ml room
- 2 liter kippenbouillon, van een blokje of zelfgetrokken
- 4 courgettes
- 4 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 aardappel
- Flinke scheut olijfolie
- Bieslook
- Grote pan
- Mes
- Staafmixer of keukenmachine
- Gewone mixer of garde
Stappen
-
Verwarm de olijfolie
Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en warm dit met het deksel op de pan en op laag vuur op. Hier maak je straks een stoof van. Zorg ervoor dat als de olie verhit is, overal op de bodem wat zit.
-
Snijd aardappels en groenten
Maak de aardappel, ui en eventueel look aan de ui goed schoon en snijd ze vervolgens fijn. Maak de stukjes zo klein mogelijk, dat zorgt voor een mooie soep. Doe aardappel, ui en eventueel look in de pan met olijfolie en laat alles rustig even stoven.
-
Snijd de courgettes
Snijd vervolgens de courgettes in stukjes en doe ze ook in de pan. De courgettes hoeven niet eerst geschild te worden. Maak ze voor het snijden wel even goed schoon. De stukken courgette mogen grover zijn; courgette is een zachte groente die snel zacht wordt.
-
Voeg de bouillon toe
Voeg na een paar minuten de bouillon toe. Breng de soep vervolgens aan de kook en laat deze een half uur koken. In dat half uur worden de ingrediënten zacht en geven ze hun smaak af aan de soep.
-
Pureer de soep
Als de soep een half uur gekookt heeft, kun je de groenten fijn maken met een staafmixer. Let erop dat de hete soep niet op je terecht komt. Als je helemaal niet van stukjes houdt, dan kun je de soep hierna ook nog zeven.
-
Serveer de soep met room
Klop de room met garde of mixer goed stijf en serveer de soep vervolgens met een lekkere schep room en een beetje verse bieslook. Eet smakelijk!
Do's
- Voeg ook eens stukjes spek toe voor een wat krachtigere smaak
- Heb je ook hele grote courgettes in de tuin? Snijd dan de bovenkant eraf, haal de inhoud eruit voor de soep en gebruik de schil om de soep in te serveren
- Heb je soep over? Vries het dan in porties in, dan kun je er later ook nog een keer van genieten
Don'ts
- Hoewel courgettesoep zich goed leent om gekruid te worden, kun je het aantal ingrediënten beter zoveel mogelijk beperken. Dan blijft de courgettesmaak behouden
courgettesoep