Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Familie & relaties » Relaties » Hoe vier ik Valentijnsdag
4

Hoe vier ik Valentijnsdag

Document acties
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe vier ik Valentijnsdag
Valentijnsdag is van oudsher de dag waarop mensen elkaar anoniem de liefde verklaren. Maar tot het midden van de jaren negentig van de vorige eeuw werd er in Nederland eigenlijk maar weinig aandacht aan dit gebruik besteed. Pas toen de nadruk steeds meer kwam te liggen op liefde in het algemeen, in plaats van anonieme liefde, brak de feestdag hier echt door. En tegenwoordig kunnen we van een echte traditie spreken: 14 februari is intussen algemeen bekend als de dag van de liefde.

Hoedoe door: Cindy Kamstra

Bekijk het profiel van Cindy Kamstra
Aantal Hoedoes: 86


Benodigdheden

 • Je partner of geheime liefde

Stappen

 1. Besef waar het om gaat

  Als je ziet hoeveel geld winkels verdienen aan Valentijnsdag, zou je bijna gaan denken dat het op deze feestdag de cadeaus zijn die ertoe doen. Maar niets is minder waar: Valentijnsdag is de dag waarop je jouw liefde voor de ander laat blijken. En daar zijn helemaal geen grote cadeaus, reusachtige bossen bloemen of peperdure wenskaarten voor nodig…

 2. Geef je geliefde extra aandacht

  Natuurlijk heb je geen speciale feestdag nodig om de nodige aandacht aan je geliefde te besteden. Sterker nog, als je dat niet elke dag doet, blijft er van je relatie al snel heel weinig over. Maar Valentijnsdag is de dag bij uitstek om net dat beetje extra te doen en je geliefde eens goed in de watten te leggen. Doe dus de hele dag allerlei dingen voor je geliefde waarvan je weet dat hij of zij die waardeert en wees extra attent.

 3. Vul Valentijnsdag samen verder in

  Naast wat extra aandacht te geven is het ook leuk om samen met je geliefde iets te gaan doen om jullie liefde te vieren. Dat kan iets kleins zijn, bijvoorbeeld samen genieten van een lekkere zelfgemaakte maaltijd, of knus op de bank naar een romantische film kijken. Maar jullie kunnen het natuurlijk ook groot aanpakken. Er zijn bijvoorbeeld stellen die op Valentijnsdag trouwen. Maar je kunt ook denken aan een ballonvaart, een dagtocht naar een romantische bestemming, of een overnachting in een duur hotel met champagneontbijt. Wat je doet, maakt eigenlijk niet zoveel uit, als jullie het maar allebei leuk vinden.

 4. Maak van elke dag Valentijnsdag

  Je vindt het misschien jammer dat Valentijnsdag zo snel voorbij is. Maar wat houdt je tegen om elke dag wat extra aandacht aan je geliefde te besteden? Een extra kus is zo gegeven en zijn of haar lievelingseten klaarmaken is ook een kleine moeite. Als jullie dan ook nog regelmatig samen iets leuks gaan doen, krijg je al snel het gevoel dat het elke dag Valentijnsdag is!

Do's

 • Op tijd beginnen met het plannen van speciale activiteiten en het indien nodig reserveren van romantische locaties.
 • Samen ontspannen en genieten, in plaats van krampachtig te proberen alles perfect te laten verlopen.

Don'ts

 • Alleen op Valentijnsdag iets extra’s doen. Je houdt toch het hele jaar door van hem of haar?
 • Voor mannen met een relatie: Valentijnsdag vergeten. Dat zal je namelijk de komende jaren achtervolgen!

Meer uitleg