Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Natuur & milieu » Milieu » Ecofabulous lifestyle » Hoe word ik ecofabulous
5

Hoe word ik ecofabulous

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 28 dagen
 • Moeilijkheidsgraad: uitdagend
Hoe word ik ecofabulous
Eco is alle geitenwollensokkenimago’s voorbij, fair trade, bio en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn het gesprek du jour, natuur- en reformwinkels the places to be. Toch is bewuster leven nog lang niet bij iedereen routine, én denken veel mensen nog altijd dat eco gelijk staat aan boomminnende hippies en smakeloze sojafantasietjes. Daarom maakten wij, Lisette Kreischer en Merel van der Lande de lifestyle gids Veggie in Pumps. Want het is helemaal niet moeilijk om lekker te leven met respect voor mens, dier en milieu. Hippe kleding? Check! Lekker biologisch of vegetarisch eten? Check! Verantwoord reizen? Check! Gifvrije cosmetica? Check! Je geld groenwassen? Check! Het kan allemaal, je moet alleen even weten HOE! Wie wij zijn? Lisette Kreischer (26, links op de foto) houdt van mooie kleding, make-up en heeeel veeeel schoenen, maar wel met respect voor mens, dier en milieu. ‘Op mijn 10e stopte ik met het eten van vlees. Mijn afstudeerproject bestond uit Veggierose (puur en diervriendelijk eten) en Veggie in Pumps (stylish genieten met respect voor mens, dier en milieu, voor alle dames met wereldse glamour). Dit groeide uit tot wat nu het platform is voor al mijn ondernemersactiviteiten.’ Merel van der Lande (27) is freelance journalist en (tekst)schrijver. ‘Ik leerde Lisette kennen toen op de redactie van het tijdschrift waar ik werkte een prachtig persbericht van oud behang binnenkwam. Het bleek van Veggie in Pumps. Ik vond het gegeven dat stijl en eco samengaan zo interessant dat we besloten samen een boek te maken. Sindsdien ben ook ik veel bewuster geworden, al gaat vegetariër worden voor mij nog te ver.’

Hoedoe door: Lisette Kreischer & Merel van der Lande - Veggie in Pumps

Bekijk het profiel van Lisette Kreischer & Merel van der Lande - Veggie in Pumps
Aantal Hoedoes: 7


Benodigdheden

 • Een groen hart
 • Het boek Veggie in Pumps; gids voor een ecofabulous leven
 • Een positieve instelling

Stappen

 1. Eet ecofabulous

  Eco anno 2008 is hip, puur, verantwoord en een genot voor fijnproevers. Eten is een primaire levensbehoefte en zou dus bij iedereen op de eerste plaats moeten staan. Bewuster eten is een kwestie van gewoonte en als je de smaak van biologisch eten eenmaal te pakken hebt, wil je nooit meer anders!

  Hoe eet ik ecofabulous

 2. Kleed jezelf ecofabulous

  Toegegeven: het is niet heel erg eenvoudig om aan leuke en trendy mode te komen die ook nog eens duurzaam en betaalbaar is. Je moet er absoluut moeite voor doen. Ooit was dat juist de uitdaging van winkelen: net zo lang zoeken tot je dat bijzondere en hartstikke hippe truitje gevonden had. Met andere woorden: be ecofabulous and shop till you drop!

  Hoe kleed ik me ecofabulous

 3. Gebruik ecofabulous cosmetica

  Voordat je ’s ochtends de deur uitgaat heb je vaak al minstens zes cosmeticaproducten gebruikt: zeep, shampoo, conditioner, deodorant, tandpasta en bodylotion. En misschien ook al wel scheerschuim, parfum of foundation. Wel zo fijn dus om te weten of het allemaal wel zo gezond is voor je huid, het milieu en de dieren.

  Hoe dof ik me ecofabulous op

 4. Maak ecofabulous reizen

  De Inca Trail lopen in Peru, diepzeeduiken bij Hawaï, klimmen in de Himalaya of lekker bruin bakken op het strand in Mexico. Op vakantie willen we allemaal, het liefst zo ver en zo spannend mogelijk. We hebben maar één leven en daarin willen we zoveel mogelijk van die ontelbare mooie plekken op de wereld zien. Behoud die paradijsjes en reis ecofabulous!

  Hoe reis ik ecofabulous

 5. Ga ecofabulous wonen

  Thuis is rust. Thuis is warmte. Thuis is een lekkere bank. Thuis is gezelligheid. Maar hoe staat het thuis met het respect voor mens, dier en milieu? Iedereen woont. Ergens, waar maakt niet uit. Want in elk huis, elke flat of elke caravan kun je ecofabulous wonen.

  Hoe woon ik ecofabulous

 6. Maak je geld ecofabulous

  Je geeft geld uit, spaart, belegt, werkt of studeert. Of je nu wilt of niet, iedereen heeft elke dag met geld te maken. En met dat geld kun je een heleboel dingen doen voor mens, dier en milieu, zelfs zonder een cent extra uit te geven. Groenwassen noemen wij dat.

  Hoe wordt mijn geld ecofabulous

Do's

 • Vegetarisch eten.
 • Biologische boodschappen doen.
 • Genieten in stijl met respect voor mens, dier en natuur!

Don'ts

 • Niet bewust omgaan met je dagelijkse gang van zaken.
 • Klakkeloos eten weggooien.
 • Voor ieder wissewasje de auto pakken.

Bron

Veggie in Pumps: gids voor een ecofabulous leven, Lisette Kreischer & Merel van der Lande Uitgeverij Artemis & Co