Persoonlijke hulpmiddelen

Zoekresultaten 14 items die aan uw zoekopdracht voldoen

5 Hoe maak ik ruzie met mijn partner

Door: Cindy Kamstra

Zelfs in de beste relaties komt het voor: ruzie. En voor je het weet, gooi je er alle frustraties en irritaties van de afgelopen tijd uit, terwijl je partner ook van zijn of haar hart geen moordkuil maakt. Het einde van je relatie? Welnee! Je kunt ook gezond ruzie maken. Hoe je dat doet, lees je in deze Hoedoe.


Home » Familie & relaties

5 Hoe maak ik ruzie met mijn puber
Hoe maak ik ruzie met mijn puber

Door: Petra Megens

Jouw puber vindt heel de wereld stom en jou nog wel het meest. En zo hoort het ook! Elke nieuwe generatie hoort grondig af te rekenen met alles wat haar voorgangers verkeerd hebben gedaan, want daar worden we betere mensen van. Maar jij zit met de brokken. Hoe houd je je staande tegenover het hormonengeweld? Hoe houd je contact vanuit je hart? Hoe blijf je je puber zien als de mooie persoon die zij (of hij) is? En hoe zorg je dat jullie allebei beter worden van dit vijf-jaren-avontuur? Oftewel: de echte titel van deze hoedoe is: hoe maak ik géén ruzie met mijn puber als mijn puber ruzie met mij maakt?


Home » Familie & relaties » Kinderen

4 Hoe ben ik streng zonder me een slechte ouder te voelen
Hoe ben ik streng zonder me een slechte ouder te voelen

Door: Susanne Biemans

Je wilt dat je kind doet wat jij wilt. Je wilt dat het luistert. Maar je wilt ook dat je kind van je houdt. En je wilt je ook geen slechte ouder voelen, doordat je je kind dingen ontzegt. Moeilijk, moeilijk, moeilijk! De oplossing zit hem in actief luisteren.


Home » Familie & relaties » Kinderen

4 Hoe blijf ik kalm bij een conflict
Hoe blijf ik kalm bij een conflict

Door: Renate Boogvrouw

Wanneer je emotioneel reageert dan kan een conflict makkelijk ontaarden in een vervelende ruzie. "Tel tot 10" is een veelgehoord advies, maar dat is slechts één van de tien stappen die je kunt zetten om kalm te blijven en het conflict in een prettige sfeer op te lossen.


Home » Lichaam & geest » Stress

Hoe plan ik een stedentrip
Hoe plan ik een stedentrip

Door: Jan Lammers

Stedentrips, waarbij in korte tijd een veelal Europese stad wordt bezocht, zijn met name onder stelletjes erg geliefd. Ook alleen, of juist in een groep kan een stedentrip echter ontzettend leuk zijn. In een weekend worden de meeste bezienswaardigheden aangedaan, terwijl er in een centraal gelegen hotel wordt overnacht. Maar hoe plan je eigenlijk de optimale stedentrip?


Home » Reizen & vakantie » Voorbereiding

Hoe leer ik nee zeggen

Door: Robert Haringsma

De eerste en de makkelijkste stap op weg naar assertief gedrag, is nee leren zeggen. Toch is dat voor veel sub-assertieve mensen moeilijk. In dit artikel leer je hoe je nee kunt leren zeggen.


Home » Familie & relaties » Sociale vaardigheden

4 Hoe zeg ik sorry

Door: Irene de Vette

Natuurlijk hoop je dat je nooit een fout maakt en dus ook nooit je excuses hoeft aan te bieden. Maar niemand is perfect en we doen allemaal wel eens iets stoms waar we veel spijt van hebben. Maar wie op de juiste manier sorry kan zeggen en toe kan geven dat hij verkeerd zat, toont karakter. Spijt betuigen maakt ons, in al onze onvolmaaktheid, menselijk.


Home » Familie & relaties

Hoe regel ik mijn erfenis

Door: Cindy Kamstra

Eigenlijk wil je er liever niet aan denken. Maar uiteindelijk sterven we allemaal. En wat gebeurt er dan met je bezittingen? Als er niets geregeld is, wordt de erfenis verdeeld volgens de regels van het erfrecht. Maar dat hoeft niet, je kunt namelijk ook zelf bepalen aan wie van je nabestaanden je je spullen, geld en schulden (want die horen er ook bij) wilt nalaten. Hoedoe vertelt je hoe je zelf je erfenis regelt.


Home » Geld » Erfenis

4 Hoe behoud ik mijn relatie
Hoe behoud ik mijn relatie

Door: F. Nelissen

Wat is het geheim van een eeuwigdurende relatie? Als we dat wisten, zouden er minder stranden en zou ons veel liefdesleed bespaard blijven. Om nog maar te zwijgen van nare scheidingen waarbij ook nog eens kinderen in het spel zijn. Helaas bestaat er geen kant-en-klaar recept om een relatie staande te houden, want iedere situatie en elk stel is anders. Volgens Irene Dorrestijn, psychosociaal therapeute en coach, slaagt een relatie alleen als je bereid bent om er samen aan te werken: “In een relatie gaat het om respect, empathie en aandacht. Communiceer met elkaar en ga confrontaties niet uit de weg.”


Home » Familie & relaties » Relaties

4 Hoe reis ik door de woestijn
Hoe reis ik door de woestijn

Door: Irene Herbers

Schrijfster en woestijnreizigster Arita Baaijens (50) zwierf twintig winters lang door de woestijn. Meestal alleen, soms met vrienden. Soms op de rug van een kameel, maar nog liever te voet. Haar obsessie voor de woestijn had meer om het lijf dan avonturier willen zijn. Ze wilde zichzelf testen, haar grenzen voelen. Maar ook verdwijnen: opgaan in de oneindige leegte en weten hoe je jezelf daar redt. Inmiddels kent ze alle geheimen van het meedogenloze land. En als geen ander weet zij hoe je je in de woestijn hoort te gedragen. Arita Baaijens onthult 12 woestijnmanieren.


Home » Reizen & vakantie » Bestemmingen » De woestijn

Hoe kom ik van liefdesverdriet af
Hoe kom ik van liefdesverdriet af

Door: Adine Versluis

Liefdesverdriet is vervelend, maar soms onontkoombaar; we komen nu eenmaal niet allemaal altijd direct de prins(es) op het witte paard tegen. Als de relatie uiteindelijk op niets uitloopt, heeft meestal minimaal één van beiden een gebroken hart. Dit is echter geen reden om bij de pakken neer te zitten, want er zijn genoeg manieren om van je liefdesverdriet af te komen. Valerie Frankel en Ellen Tien helpen je met ‘Eerste hulp bij een gebroken hart’ door de zwaarste tijd heen!


Home » Familie & relaties » Relaties

Hoe word ik vrijwilliger in het buitenland
Hoe word ik vrijwilliger in het buitenland

Door: Irene Herbers

Zorgen voor jonge wezen in Vietnam, schildpadden beschermen in Costa Rica of meehelpen aan het opzetten van een kraamkliniek in Oeganda. Reizen en meteen ook vrijwilligerswerk doen is een trend: een legertje wereldverbeteraars groeit explosief. Steeds meer Nederlanders en Belgen trekken de wereld in om vrijwilligerswerk te verrichten. Maar hoe doe je dat? Hoe word je vrijwilliger in het buitenland? Marcel Gansevoort is auteur van het boek 'Hoe word ik vrijwilliger in het buitenland'. Een interview over de weg naar een passend project.


Home » Reizen & vakantie » Reizen en vrijwilligerswerk

4 Hoe wijs ik een vriend op een storende eigenschap

Door: Cindy Kamstra

Niemand is perfect, dus ook je vrienden niet. Maar aan sommige van hun eigenschappen kun je je zo storen dat het jullie vriendschap in de weg dreigt te gaan staan. Dan is het zaak om je vriend(in) daarop aan te spreken, zodat jullie vriendschap kan blijven bestaan.


Home » Familie & relaties » Vriendschap

3 Hoe eet ik gezond tijdens een lange autorit
Hoe eet ik gezond tijdens een lange autorit

Door: Janine Bruinooge

Vakantie is leuk, alleen die eindeloos lange autorit kan de meeste van ons gestolen worden. Stijve ledematen, een duf hoofd en een opgeblazen en misselijk gevoel is wat we er meestal aan overhouden. Een feest zal de urendurende reis naar de vakantiebestemming nooit worden, maar je maag hoeft er niet onder te lijden. Je kunt ook gezond en lekker eten in de auto. Gewoon een kwestie van slim inkopen en inpakken. Lang leve de vakantie!


Home » Eten & drinken » Buitenshuis eten » Meeneemeten

Hoedoeners in de spotlight
Renate Boogvrouw
Lid sinds: 11 april 2008
Aantal Hoedoes: 15
Irene de Vette
Lid sinds: 19 juni 2008
Aantal Hoedoes: 78
F. Nelissen
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 23
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!