Persoonlijke hulpmiddelen

Hoedoe Updates

De recentste hoedoes op een rij.

4 Hoe meld ik dierenmishandeling of verwaarlozing van dieren

Door: Renate Boogvrouw

Als je getuige bent van dierenmishandeling of verwaarlozing van dieren, dan kun je dat bij verschillende instanties melden.

4 Hoe kom ik van mijn migraine af

Door: Danielle van Schaik

Drilboor, sloophamer, strakke band of gewoon een zeurend gevoel: iedereen heeft weleens last van hoofdpijn. Maar wanneer is er nu eigenlijk sprake van echte migraine? En belangrijker nog: hoe kom je er vanaf?

5 Hoe werk ik effectief thuis

Door: Adine Faber-Versluis

Voor veel mensen klinkt het veel aantrekkelijker dan op kantoor zitten: thuis werken. In de praktijk blijkt het echter niet altijd even prettig dan gedacht. Het is namelijk veel moeilijker om thuis effectief te werken; je hebt veel meer afleiding. Met deze tips lukt het je toch om het maximale uit je werkuren te halen!

Hoe verwijder ik mijn Twitter-account

Door: Adine Faber-Versluis

Je bent het twitteren alweer zat of hebt besloten meerdere accounts samen te voegen tot één account. Wat je reden ook is; je wilt je account verwijderen. Hoe pak je dat aan?

Hoe koop ik een paard
Hoe koop ik een paard

Door: Bastienne Wentzel

Op een goed moment wil je niet alleen maar paardrijden, maar ook een eigen paard bezitten. Niet meer rijden op het paard van een ander, of tijdelijk een manegepaard leasen maar eentje helemaal voor jezelf. Waarmee je een band kunt opbouwen en na verloop van tijd kunt zeggen: dat heb ik hem allemaal geleerd. Dat is het risico van besmetting met het paardenvirus. Het virus dat tijd en geld kost, maar heel veel plezier oplevert als je deze stappen volgt.

4 Hoe maak ik kroepoek
Hoe maak ik kroepoek

Door: Adine Faber-Versluis

Bij een Aziatisch gerecht hoort kroepoek. Je kunt dit gewoon in de winkel kopen, heel duur is het niet. Wel is het veel lekkerder om het gewoon zelf te maken. Dit kost even tijd, maar dan heb je ook wat.

Hoe maak ik vegetarische lasagne met spinazie

Door: Irene de Vette

Lasagne is typisch zo’n gerecht waar je makkelijk mee scoort. Terwijl jij je gasten ontvangt, doet de oven het werk. Een dampende schotel laagjes stevige pasta met daartussen zachte vulling, gesmolten kaas erbovenop... wie wil er nog een beetje? Goede lasagne vergt wat voorbereiding, maar het maakt niet veel uit of je voor vier of tien man kookt. En met deze vegetarische variant met spinazie maak je vegetariërs en niet-vegetariërs blij!

Hoe organiseer ik een succesvol bedrijfsuitje

Door: Hans van Keer

Een bedrijfsuitje is makkelijk georganiseerd. Het is belangrijk als er vooraf duidelijk doelstellingen worden bepaald, zodat je achteraf kunt kijken of het uitje een succes is geweest. Teambuilding is vaak erg belangrijk. Deze hoedoe beschrijft hoe je door middel van een succesvol bedrijfsuitje het teambuildingsproces kunt versterken.

Hoe maak ik veilig een buitenrit met mijn paard
Hoe maak ik veilig een buitenrit met mijn paard

Door: Bastienne Wentzel

Lekker door de bossen draven of in volle galop over het strand. De reeën in het bos lopen niet voor je weg. Je komt op plekken waar je zelfs als wandelaar niet snel loopt. Voor veel ruiters is een buitenrit het toppunt van paardenplezier. Met een beetje voorbereiding voor jou en je paard kun je zo op pad.

5 Hoe word ik vegetariër
Hoe word ik vegetariër

Door: Irene de Vette

Je loopt al een tijdje rond met het idee en nu wil je de daad bij het woord voegen. Je zegt vlees en vis voorgoed vaarwel en wordt vegetariër. Of je mindert je vlees- en visconsumptie en wordt een parttime vegetariër of ‘flexitariër’. Welke motivatie je hier ook voor hebt, je wilt natuurlijk wel lekker en vooral gezond blijven eten. Gelukkig is dat helemaal niet moeilijk.

Hoe vind ik leuke leerspelletjes

Door: Noortje van Dorp

Slimmer word je niet alleen door de moeilijkste sommen op te lossen of de topografie van Europa uit je hoofd te leren. Het kan namelijk veel leuker, met spelletjes. Zo zijn spelletjes op de Wii heel goed voor de hand-oog coördinatie en leer je van een potje Risk strategisch inzicht. Leuke leerspelletjes zijn eigenlijk overal te vinden: van kruiswoordpuzzels in gratis kranten en een potje online Memory tot het overal te spelen ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet’. Hoedoe helpt je zoeken.

Hoe volg ik een vezelrijk dieet

Door: Irene de Vette

Voedingsvezels kan je lichaam nauwelijks verteren. Toch heb je ze nodig, bijvoorbeeld voor een goede darmwerking. Voedingsvezels helpen bovendien tegen overgewicht. Wat zijn voedingsvezels precies en hoe zorg je ervoor dat je er genoeg van binnenkrijgt?

5 Hoe maak ik een muurschildering met tekst
Hoe maak ik een muurschildering met tekst

Door: Janneke Sinot

Wil jij je onderscheiden met je interieur? Iets anders aan de wand dan fantasieloos behang of een saai schilderij? Waag je dan eens aan het maken van een muurschildering. Dat is hartstikke leuk en decoratief. Kies je voor tekst op de muur, dan ben je helemáál origineel. Wat dacht je van een schattig slaapliedje in de babykamer, een lief gedicht in de kinderkamer, een recept in de keuken of een inspirerende quote in de huiskamer? In deze Hoedoe leer je hoe je zelf een wandschildering met tekst maakt. Dus pak je liniaal en verfroller en ga aan de slag.

4 Hoe ververs ik de motorolie van mijn auto
Hoe ververs ik de motorolie van mijn auto

Door: Bastienne Wentzel

Klein onderhoud aan je auto is niet zo ingewikkeld als het lijkt. De meeste mensen weten de peilstok van de olie wel te vinden onder de motorkap (dat gele ringetje). Olie is niet onbelangrijk voor je motor. Het zorgt voor smering en dus minder slijtage. Het zorgt voor goede afdichting zodat de motor meer kracht kan leveren. Het koelt een beetje en gaat roest tegen. De moeite waard dus om af en toe wat aandacht aan te besteden. Daar hoef je niet per se voor naar de garage. Scheelt een hoop geld. Maar zorg wel dat je netjes werkt zodat er geen olie in het milieu terecht komt.

4 Hoe voer ik een discussie

Door: Adine Faber-Versluis

Een discussie voeren lijkt eenvoudig, maar kan snel uit de hand lopen als je geen spelregels opstelt. Toch is dit niet altijd makkelijk, zeker niet als je niet meedoet met een 'officiële' discussie, maar gewoon aan het discussiëren bent met vrienden of familie. Dit wil echter niet zeggen dat je je maar niets aan moet trekken van de 'discussieregels' die gelden. Het is dus wel goed om te weten wat deze regels zijn. Met onderstaande tips sta jij sterk in een discussie en weet je wat te doen!

4 Hoe speel ik akkoorden op de gitaar
Hoe speel ik akkoorden op de gitaar

Door: Cindy Kamstra

Uit een gitaar kun je op twee manieren geluid halen: door aan afzonderlijke snaren te ‘plukken’ (ook wel ‘tokkelen’ genoemd’), of door alle snaren in een beweging aan te slaan. Als je een akkoord wilt spelen, gebruik je die laatste techniek. Een akkoord is een samenklank van minstens drie afzonderlijke noten (speel je twee noten tegelijkertijd, dan wordt dat een interval genoemd). Om goed gitaar te kunnen spelen, moet je zowel afzonderlijke noten als akkoorden leren spelen. Noten zorgen namelijk voor de melodie, akkoorden voor het ritme. Hoedoe helpt je op weg met de akkoorden.

Hoe doe ik aan lachtherapie
Hoe doe ik aan lachtherapie

Door: Irene de Vette

Giechelen, brullen, schateren, gieren, huilen, hoe je het ook doet: lachen is heerlijk en zelfs opluchtend. En het is nog gezond voor je ook. Ook al voel je je niet zo vrolijk en heb je niet veel reden tot lachen: toch doen. Want door lachen kun je je een stuk beter gaan voelen, zowel geestelijk als lichamelijk. Doe bijvoorbeeld aan zelftherapie door meer humor in je leven te brengen. Een andere manier is lachmeditatie. Vibodha Barnard geeft lachmeditatieworkshops door het hele land. ‘Door bewust te gaan lachen, kun je in contact komen met die pure levensvreugde zoals onbevangen kinderen die hebben.’

4 Hoe gedraag ik me op een eerste afspraakje
Hoe gedraag ik me op een eerste afspraakje

Door: Adine Faber-Versluis

Een eerste afspraakje is altijd spannend. Om het beste van jouw eerste afspraakje te maken, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Een goede start maak je alvast door de stappen in deze hoedoe goed in je hoofd te prenten!

4 Hoe word ik voetbalfan (m/v)

Door: Cindy Kamstra

Als je niet van jongs af aan voetbalsupporter bent geweest, is er een grote kans dat je ook nu geen fan van het spel bent. Maar misschien heb je een relatie met een voetballiefhebber (of met een voetballer), of werk je ergens waar het voornaamste gespreksonderwerp voetbal is. Misschien wil je wel gewoon uit de eerste hand ervaren wat voetbal tot volkssport nummer één in Nederland maakt. Deze Hoedoe vertelt je hoe ook jij voetbalfan kunt worden!

3 Hoe maak ik gebruik van een relatiebureau
Hoe maak ik gebruik van een relatiebureau

Door: F. Nelissen

Je bent toe aan een serieuze relatie, maar komt de liefde van je leven gewoon niet tegen. Niet in de kroeg, niet op het sportveld, niet op het werk en ook niet op een van de vele datingsites. Het kan dan een overweging zijn om een relatiebureau in te schakelen. Want ergens moet de ware toch rondlopen! Maar hoe werkt zo’n bureau nou precies en waar moet je dan allemaal op letten? Sent Wierda is voorzitter van de Branchevereniging Erkende Relatiebureaus: “Een bureau draagt een kandidaat aan, vervolgens is het aan jou om jezelf te laten zien.”

Hoedoeners in de spotlight
Cindy Kamstra
Lid sinds: 18 juni 2008
Aantal Hoedoes: 86
Petra Megens
Lid sinds: 9 juni 2008
Aantal Hoedoes: 17
Susanne Biemans
Lid sinds: 14 mei 2008
Aantal Hoedoes: 9
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!