Persoonlijke hulpmiddelen

Hoedoe Updates

De recentste hoedoes op een rij.

4 Hoe houd ik bijen
Hoe houd ik bijen

Door: Renate Boogvrouw

Er zijn ruim 8.000 imkers in Nederland en ook jij kunt bijenhouder worden. Honingbijen zijn prachtige en geheimzinnige diertjes om bezig te zien. Ze zijn nauwelijks gevaarlijk, want ze zijn van nature niet in mensen geïnteresseerd en steken alleen als ze zich bedreigd voelen. In ruil voor goede verzorging, krijg je elk jaar flink wat potjes heerlijke honing van ze cadeau.

Hoe zet ik een marktonderzoek op
Hoe zet ik een marktonderzoek op

Door: Adine Faber-Versluis

Welke diensten of producten spreken mensen aan? Hoe kan ik mijn bedrijf beter in de markt zetten? Hoe kan ik mijn diensten of producten verder verbeteren? Kwesties die bij iedere ondernemer vroeg of laat spelen. Een marktonderzoek kan je helpen om de antwoorden op deze vragen te vinden. Je kunt hiervoor natuurlijk een gespecialiseerd bureau inschakelen. Of je zet zelf een marktonderzoek op!

4 Hoe schrijf ik een zakelijke brief
Hoe schrijf ik een zakelijke brief

Door: Bastienne Wentzel

Er zijn talloze redenen om een zakelijke brief te schrijven. Een klacht aan de gemeente, een betalingsherinnering aan een klant, een uitnodiging aan zakenrelaties of een begeleidende brief als je iemand iets toestuurt. Het is een persoonlijke manier van communiceren en toch formeler dan bijvoorbeeld e-mail. In het zakelijke verkeer is het belangrijk dat zo’n brief correct en netjes verzorgd is. Maar wat is correct?

Hoe word ik freelancer

Door: Noortje van Dorp

Geen gezeur meer van je baas, geen saai werk en geen 9-5 mentaliteit meer. Je bent eigen baas en vanaf nu mag je zelf bepalen wat en hoe je dat gaat doen. Nou ja...in ieder geval tot op zekere hoogte. Het voortbestaan en succes van jouw eigen onderneming is natuurlijk wel afhankelijk van je inkomsten. Zorg daarom dat je –al voordat je begint- je zaakjes goed voor elkaar hebt.

5 Hoe doe ik de zonnegroet
Hoe doe ik de zonnegroet

Door: Erik Weijers

De zonnegroet is een poweryoga-oefening die goed te doen is voor mensen zonder ervaring met yoga. Ook uitstekend als opwarming en om flexibeler te worden voor andere sporten. Als je hem heel rustig uitvoert, werkt hij meditatief. Voer je hem snel en vaak achter elkaar uit, dan is het zweten geblazen...

3 Hoe word ik modeontwerper
Hoe word ik modeontwerper

Door: Noortje van Dorp

Coco Chanel leerde de kneepjes van het vak tijdens haar werk voor een kleermaker. Ralph Lauren werkte voor een handschoenverkoper en Daryl van Wouw liep eerst stage bij Mart Visser en Donna Karen voordat hij zelf doorbrak. Dat je als modeontwerper een enorm doorzettingsvermogen moet hebben is wel duidelijk. Hoe wordt je modeontwerper en vooral ook waarom? We vroegen het Fatima Maria Bourri en Manon Moussa-Roodenburg, twee Amsterdamse moslimvrouwen, die beiden al jarenlang een grote passie hebben voor het experimenteren met en dragen van hoofddoeken op originele manieren. Anderhalf jaar geleden startten de twee hun bedrijf SpeeSjaal.

4 Hoe begin ik een webwinkel
Hoe begin ik een webwinkel

Door: Janine Bruinooge

Nederland shopt steeds meer op internet: in de eerste zes maanden van 2010 gaven we online € 3,85 miljard uit. Een stijging van tien procent vergeleken met de eerste helft van 2009. Logisch dat het aantal webshops ook groeit. Heb je belangstelling om een webwinkel te beginnen, dan zijn er mogelijkheden genoeg. Bereid de opening van je internetwinkel wel goed voor; de concurrentie in de e-tailsector is pittig.

4 Hoe richt ik een politieke partij op

Door: Cindy Kamstra

Als je niet tevreden bent met 'de politiek' in ons land en vindt dat je het zelf veel beter kunt, is het het overwegen waard om je eigen politieke partij op te richten. Dat is helemaal niet zo moeilijk als het klinkt. Sterker nog: iedereen kan het!

Hoe volg ik een detox kuur
Hoe volg ik een detox kuur

Door: Adine Faber-Versluis

Detoxen, ofwel: ontgiften. Het is al jaren een trend bij sterren, die zich bijvoorbeeld een week opsluiten in een exotisch resort en er als herboren uitkomen. Voor gewone mensen is zo'n verblijf onbetaalbaar en gelukkig ook helemaal niet nodig. Je kunt namelijk ook gewoon thuis een detox kuur volgen. Bijkomend voordeel; je hoeft de kuur niet een week te volgen, maar kunt 'm gebruiken om je hele eet- en drinkpatroon een stuk gezonder te maken.

Hoe vind ik de perfecte paragliding-vliegstek
Hoe vind ik de perfecte paragliding-vliegstek

Door: Bastienne Wentzel

Als je eenmaal de vrijheid van het vliegen aan een scherm hebt ontdekt is er een grote kans dat je meer wilt. Oefenen in Nederland op het strand of met behulp van een lier. Of ga naar het buitenland, in de bergen lange vluchten maken. Je medepiloten weten vaak de mooiste plekjes te vinden. De wereldwijde paragliding-gemeenschap is relatief klein maar actief op internet. Er zijn talloze sites waarop je de mooiste plekken kunt vinden, inclusief een weersverwachting en een voorspelling van de vliegcondities.

4 Hoe leer ik mindfulness
Hoe leer ik mindfulness

Door: Adine Faber-Versluis

Mindfulness is een meditatietechniek en levensvisie die je leert bewuster in het leven te staan en wel vandaag te leven; niet gisteren of morgen. Hierdoor verlaagt het stressniveau en leef je meer ontspannen. En weet je wat er verder nog zo fijn aan is? Mindfulness kun je leren!

Hoe zorg ik voor een duurzaam kantoor

Door: Adine Faber-Versluis

Je brengt veel tijd door in je kantoor, dus wat je daar doet, heeft impact. Als je in je kantoor veel snoept, is de kans groot dat je aankomt. Als je in je kantoor een verkeerde bureaustoel hebt staan, is de kans groot dat je last krijgt van je rug. En als je kiest voor een duurzaam kantoor, dan is de kans groot dat dat ook doorwerkt in andere aspecten van je leven. Met positieve gevolgen voor het milieu! Maar hoe zorg je voor een duurzaam kantoor, zonder hier al te veel in te hoeven investeren?

5 Hoe vind ik vrijwilligerswerk dat bij me past

Door: Irene de Vette

Karel is een actief lid van zijn tennisclub, maar met zijn drukke baan heeft hij geen tijd voor een bestuursfunctie. Jet houdt enorm van mensen, maar ziet zichzelf niet direct als groepsleider van een bejaardenexcursie. In plaats van geld schenken wil Sarah graag iets concreets doen voor een goed doel, maar collecteren langs de deuren lijkt haar niks. Jaap wil graag onbetaald werk doen, maar er graag ook nog iets van opsteken, zoals computervaardigheden. Net als bijna vier miljoen Nederlanders willen deze mensen zich graag inzetten voor de samenleving, ook al krijgen ze daar niets voor behalve een goed gevoel. Die voldoening krijg je vooral als je vrijwilligerswerk vindt dat bij jou en je levensstijl past.

3 Hoe lees ik een topografische kaart

Door: Irene Herbers

Kaarten zijn er in allerlei soorten en maten. En er zijn best veel mensen die ze niet kunnen lezen. Na de stappen van deze hoedoe weet jij voortaan beter. Jij loopt niet meer verkeerd, zal niet langer in bossen en heuvels verdwalen. Meer specifiek gaat deze hoedoe over de stafkaart, ofwel: de topografische variant in het rijk der kaarten.

3 Hoe kies ik de juiste rugzak

Door: Irene Herbers

Je gaat op reis, uit wandelen, klimmen of trekken. Niks belangrijker dan je rugzak, want verkeerd gekozen kan zo’n ding je vakantie of uitstapje aardig verpesten. Rugzakken zijn er in vele maten en modellen. Hoe kies ik de juiste rugzak? Wat essentiële vragen en weetjes.

Hoe behang ik mijn kamer

Door: Adine Faber-Versluis

Wil je een kamer een heel andere uitstraling geven? Dan kun je deze het beste behangen. Behangen zorgt voor direct resultaat en het is relatief eenvoudig. Bovendien is het goedkoper dan stuken en schilderen. Je hoeft er geen professional voor in te schakelen, want behangen kun je ook zelf wel.

4 Hoe vind ik een goedkoop ticket

Door: Irene Herbers

Vlieg voor slechts een eurootje naar Barcelona. Bam! Je ziet de reclame, laat alles uit je handen vallen, surft meteen naar de website, maar helaas: op de gewenste datum krijg je het niet voor elkaar. Andere mensen wel. Zij vliegen altijd voor een euro, voor 14,99 of een ander fijn bedrag. Hoe doen ze dat?

4 Hoe monteer ik een ventilator in mijn badkamer

Door: Adine Faber-Versluis

Als een badkamer niet goed geventileerd wordt, kan er snel een muffe, vochtige lucht in blijven hangen. De makkelijkste manier om dat te voorkomen is het openen van een raampje. Dat is echter niet altijd mogelijk of praktisch. Je kunt ook een ventilator in je badkamer plaatsen, die de vochtige lucht afvoert en de badkamer fris houdt.

Hoe kies ik mooie uitvaartmuziek
Hoe kies ik mooie uitvaartmuziek

Door: Cindy Kamstra

In de dagen vlak nadat je een dierbare hebt verloren, komt er veel op je af. Zeker als jij degene bent die belast is met al het geregel dat bij een uitvaartplechtigheid komt kijken. Een uitvaartondernemer kan je veel van dat geregel uit handen nemen, maar je zult toch ook zelf keuzes moeten maken en beslissingen moeten nemen. Een van de zaken waarover je moet nadenken is de muziek die tijdens de begrafenis of crematie te horen zal zijn. De muziek voegt een persoonlijk tintje toe aan de plechtigheid en zorgt er vaak ook voor dat de emoties loskomen. Niet vreemd dus dat de muziek zo’n wezenlijk onderdeel vormt van een uitvaart. Deze stappen helpen je om het uitkiezen van de uitvaartmuziek makkelijker te maken.

Hoe heb ik nooit meer koude voeten

Door: Adine Faber-Versluis

Je kent het wel: je hebt jezelf volledig ingepakt, maar je voeten blijven koud. En als je voeten koud zijn, dan krijgt de rest van je lijf het ook maar moeilijk warm. Een vervelend kwaaltje, waar je niet zomaar vanaf komt. Gelukkig zijn er een paar handigheidjes die je kunnen helpen om tóch van je koude voeten af te komen!

Hoedoeners in de spotlight
Renate Boogvrouw
Lid sinds: 11 april 2008
Aantal Hoedoes: 15
Irene Herbers
Lid sinds: 7 mei 2008
Aantal Hoedoes: 54
Bastienne Wentzel
Lid sinds: 9 juni 2008
Aantal Hoedoes: 59
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!